"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Köszönet!

2013. február 27. - korcs75

Szeretnék köszönetet mondani László Jánosnak, hogy nem magyarázott bele semmit és megértette, hogy miért is írtam ezt a postot. Köszönöm! 

Az apropót az adja, hogy mandiner.hu-n megjelent egy interjú László Jánossal, a Magyar Kerékpárosklub elnökségi tagjával (volt elnökével), ahol legnagyobb meglepetésemre szóba került az MK felé megfogalmazott kritikám:

"Miután meghirdették a Hó24 kampányt a kerékpárutak hómentesítéséért, egy debreceni blogger kifogásolta, hogy a Magyar Kerékpárosklub úgy viselkedik, mintha csak budapesti szervezet lenne. Jogos a kritika? Mi ennek az oka?

Abszolút jogos. Hogy mi az oka? Budapesten vagyunk, itt van a stáb. Intenzív kapcsolatunk van a BKK-val. Jobban hatunk itt, mint egy vidéki városban, ahol nem vagyunk jelen. Vannak ugyan aktivistáink vidéken is, de bizonyos munkát nem lehet aktivistaként ellátni. Ott is ott kellene lennie a mérnökeinknek, a kommunikációs szakembereinknek, akik napi szinten tárgyalhatnának az önkormányzattal. Eddig nem voltunk képesek megoldani, hogy kialakítsunk egy professzionális hálózatot, helyi irodákkal, ahol ül 1-2 fizetett alkalmazott. Sok területi szervezetünk van, de eddig még az sem volt megoldott, hogy a telefonjaikat a Kerékpárosklub költségvetéséből fizessük. Saját pénzen telefonálnak, fénymásolnak, utaznak. Erre nem lehet hálózatot építeni, ezen is változtatnunk kell.

Tehát akkor ennek csak anyagi és szervezeti okai vannak, más egyéb nincs?

Szó sincs róla. Nekem ez személyesen is nagy bánatom. Nagyon sok önkormányzattal van kapcsolatunk, és dolgozunk is együtt, vannak települések ahol sikereket is felmutatunk, Győr például ilyen. De én magam is észre vettem, hogy például amikor szerveződik egy ilyen akció, mint a Hó24, tényleg elfeledkezünk róla, hogy mi nem csak budapestiek vagyunk. Még a kommunikációnkban is elkövetjük azt a hibát, hogy egy vidéki úgy érzi, ez egy budapesti szervezet. Tovább megyek. Amikor meghirdettük, hogy befejezzük a Critical Masst, akkor se azt mondtuk, hogy a budapesti Critical Masst befejezzük, hanem hogy a Critical Masst. Holott ez nem igaz. Sok városban folytatódik tovább. Ott is ugyanezt a hibát követtük el. Teljesen igaza van debreceni barátunknak."

forrás: mandiner.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr65108787

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Köszönet! 2013.02.28. 14:39:01

Szeretnék köszönetet mondani László Jánosnak, hogy nem magyarázott bele semmit és megértette, hogy miért is írtam ezt a postot.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bre9AphE 2013.03.01. 22:40:16

Okosabb volt elismerni, hogy igaz az állítás, mint hogy odapörköl: a legnagyobb vidéki szervezet sem tömörít annyi tagot, hogy profi képviseletet tudjanak finanszírozni számukra a tagdíjukból. Vannak dolgok amiket egyszerűen nem lehet neki kimondani nyilvánosan, ez egy érzékeny kérdés.

bre9AphE 2013.03.01. 22:42:21

Jaj már megint félre értettem, hogy miről szólt a bejegyzés!
süti beállítások módosítása