"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Valami nyikorog ott lent...

2014. szeptember 18. - korcs75

Kb. 2 hónapig szívatott csikó koromban, egy nagyon egyszerű probléma. A nyeregcső és a váz közé szorult kosz által generált, nyikorgó, ropogó hang. Első profibb montimon hallottam először ezt a zajt és rögtön azt hittem, hogy vagy a hajtókar vagy a monoblokk csapágya fog megmurdelni (kísértetiesen hasonló a két hang). A váz szépen levezette a hanghatást a monoblokkig, amikor terheltem a hajtókart, de igazából a nyerget nyomtam hátra a seggemmel és befeszült a nyeregcső. Aztán, amikor kizártam mindkettőt a nyeregcsőfej ragasztására gyanakodtam (egy Race Face Evolve XC volt), hiszen kiállásnál megszűnt a zaj (a váz hajszálrepedésbe bele se mertem gondolni). A poén, hogy amikor kicseréltem a nyeregcsövet hang el is tűnt, hiszen a nyeregcsővel a kosz is ment és én balga, azt hittem megoldottam a problémát.

0001357_raceface-evolve-xc-seatpost[1].jpeg

Aztán visszatért a hang az első komolyabb terepezés után (köszönhetően annak, hogy Debrecen és környéke igazi homokozó). Ekkor visszaraktam a régi lepucolt nyeregcsövet és a hang megint eltűnt és akkor beugrott, hogy éééén hülye! Leírva ugye milyen egyszerű, de közel 2 hónapot szívtam vele.  

Miért írom le ezt?! Tegnap Gáborral fröccsözés közben előjött, hogy mekkora szívás volt ez a pitiáner probléma és tipikusan Ő is belefutott ugyanebbe. Szóval, ha hasonló problémád van: nyeregcső ki, vázat, csövet megtisztít és vissza. , Egy próbát megér mielőtt darabjaira szeded a hajtást vagy új nyeregcsövet veszel....  

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr956708667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása