"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Woodlands 27,5 expert, ilyen nincs és mégis van, hát ez fantasztikus!

2016. május 01. - korcs75

Miután jól kisírtam magam ebben a postban, hogy a terveimmel ellentétben, a Woodlands Expert vázból csak 29er-t tudtam venni és emiatt "kénytelen" voltam, picit trükközni a saját 650B-s cuccaimmal, a következő üzenet landolt facsén, a Bringabuzi postaládájában:

a_fityisz_text.JPG

Szemem kikerekedett, vérnyomásom az egekbe szökött, mivel az üzenet küldője az a Fityisz volt, aki jól ismert alakja a hazai montis világnak és akinek nem kis része volt a Woodlands Expert váz megtervezésében is. Az Ő neve ismerős lehet azoknak is, akiket valaha is érdekelt az SS (egysebességes) montik világa, hiszen oszlopos tagja a deviantmtb team-nek. Nekik a weboldaluk, ami sajnos már nem elérhető, volt az egyszeregyes világ nyálcsorgató helye, megannyi technikai érdekességgel. Csak, hogy beinduljon a nyáltermelésetek, mostanában ezen a külön post-ot is megérdemlő ,Trek Superfly SS-en nyomul, elől 27,5x3", hátul 29x2,4"-es felállással:

a_fityisz.jpg

Na de vissza az üzenetváltáshoz! Szót-szót követett és megegyeztünk egy vázcserében, Ő leküld egy 27,5-ös crmo Expertet én meg "postafordultával" küldöm helyette a 29er-t. Persze ez így leírva nem adja vissza, hogy kb. 2cm-rel a talaj felett lebegve, lazán félkézzel kapkodtam el a madarakat a csevegés közben és után. Küldött egy képet a 3 elkészült vázról is, hogy válasszak, de úgy voltam vele, hogy így is annyira hihetetlen az egész, hogy nem válogatok, bármelyik jó lesz.

a_fityisz_exp.jpg

Gyors telefonálgatás és máris sikerült leszervezni a vázak utaztatását Bp-Derecen útvonalon, Sanyi segítségével (nagy-nagy kösz Sanyi, jövök egyel). Persze tűkön ültem, amíg meg nem érkezett a váz. Utoljára kölyökkoromban izgultam ennyire karácsony előtt. Külön vicces volt, hogy talán sors akaratából, vagy fene tudja, de Fityisz pont a barna vázat nyomta Sanyi kezébe (mint később megírta, szerinte ez volt a legpöpecebb állapotban).

bl_2.jpg

Miután megérkezett a váz, másnap már neki is álltam átszerelni a cuccaimat a 29-es vázról. Hát mit mondjak... iszonyat pöpec lett, pedig picit tartottam a zöld-fehér-barna kombótól. A traktor koncepció, amit anno kitaláltam, ezzel a 27,5-ös vázzal lett igazán ütős, így keresztségben rögtön meg is kapta a Traktor nevet.

bl_1.jpg

Egyenlőre nem tudtam kipróbálni a technikát, de már alig várom, hogy megkergethessem a Debrecen környéki, incsi-fincsin süppedős homokban. Részletekkel, menettapasztalatokkal, majd később jelentkezem. Addig is szeretném megköszönni édesany... na jó...most komolyan: Nem tudom megköszönni eléggé Fityisznek, hogy ez megvalósulhatott! Köszi Fityisz és persze neked is Sanyi, hogy segítettél a fuvarozásban! 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr928677496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akos27 2016.05.01. 19:46:22

Gratula, de Fityisznek (így ismeretlenül) inkább ! Tudod, hogy ezt sose szabad eladnod... a geometria pedig helyreállt ahogy a képből leszűrhető.

korcs75 · http://bringabuzi.blog.hu 2016.05.01. 20:35:28

@akos27: Az biztos, örök darab lesz. Igen, így már minden a helyére került;-) Fityisznek meg nem győzök hálálkodni!

markus.dave 2016.06.02. 19:33:11

Hahó ! Koncepció hasonló volt de nálam eleve 27,5+ kerekek mentek bele 2,8collal. 29er váz cromo merev villa 465mm beepitessel.
drive.google.com/file/d/0B4cDSyqniQxzdHdQZHVQZG9IYkU/view?usp=sharing
süti beállítások módosítása