"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Project 1X9 - Csepel Woodlands Pro

2017. augusztus 31. - korcs75

Valamikori régi nagy álmom volt az 1X9 és láss csodát a világ elindult az 1X-es rendszerek irányába, sőt kezdik már kicsit túltolni... én is túl vagyok már egy, azóta baromi jól működő 1X10-es rendszer építésén, de az egy másik sztori és olvashatsz itt, az oldalon róla.  Na de vissza az 1X9-re!

Ritty imádja a 650B-s Woodlands Pro-ját, én kevésbé... Nem magával a bringával van bajom, mert az egy alapkivitelhez képest, iszonyat jó tuning alap, a váz is tetszik és hát ennyi pénzért, mit vár az ember. Amiért kijárna a virtuális saller a bringának, az a saját márkás (Csepel) hátsó agy (ami egy fos), a 3X8-as váltás és a fékkarba integrált váltókar. Az agy kotyog... és nem azért, mert valami nincs kellően meghúzva... neeeem, ez a természetes viselkedése. A fékkar és a váltó egybetöketlensége pedig maga után vonja, ha pl. cserélni akarod a 8-as sort pl. esetünkben 9-esre, akkor bizony a fékkart is cserélned kell. Szomorú, de gondolom ennyiért, ennyi fért a keretbe.  

Maga a váz egész jól sikerült, a teló alap, a hajtókar négyszögtengelyes, de ennyi pénzért ne várjon jobbat az ember. Ritty imádja, a néha előjövő kattogással együtt (én megőrülnék tőle). Az agyamban már rég megérett a problematikus alkatrészek cseréje, de menrég kiderült, hogy az első váltót iszonyat ritkán használja (legutóbb Kékestetőre felfelé, ami nem ma volt), így rögtön vérszemet kaptam: Át kell építeni 1X9-esre!!!

A terv a következő:

- Első hajtókar megy a levesbe és helyére jön egy integrált tengelyes Shimano FC-M4050-B2 Alivio, egy tárcsával (36T vagy 34T)... azért ez, mert röhejáron be tudom szerezni, bár képben volt még egy Sunrace FCMX00 is... 
- Első és hátsó agyak helyett is Shimano Alivio vagy Deore agyak.
- Hátsó sor csere, egy Sunrace CSM980-ra, ami a gyártó wide range 9-es sora (11T-40T, 11-13-15-18-21-24-28-34-40)
- Hátsóváltó és váltókar csere (min Alivio, de ez függ, hogy melyik szériát lehet megmókolni, hogy kezelje a 40-es tárcsát).
- Új fékkarok.

Bevallom őszintén, nem számolgattam az áttétel tartományt. A cél ugyanis az lenne, hogy a mostani, városban használt kb. 3 hátsó fokozat meglegyen és ha netalántán hegyre megyünk, oda is legyen egy megfelelő fokozat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr2112793874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása