"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Project 1X9 - Kínai narrow-wide

2017. szeptember 22. - korcs75

Az 1X9 projekt szépen halad, megérkezett a legtöbb cucc, már csak a hátsó váltó hiányzik. A csavar boltban már beszereztem a kultikus, hosszabb B csavart és a 11-40-es sunrace sor is megérkezett.

img_20170922_074906.jpg

Amit pluszban rendeltem a rendszerhez, az egy aliexpress-es narrow-wide lánctányér. Eredetileg nem akartam hozzá narrow-wide-ot, mivel az alivio 36T-s tányérját, akartam használni, de baromira kíváncsi voltam, milyen minőségű és mennyire használható egy ilyen, 7-8 dolcsis cucc. A hajtókart már beraktam a bringába, így hamar kiderült, hogy a régi sorral, váltóval és egy "enyhén" megnyúlt lánccal, igencsak hajlamos a láncledobásra, vagyis jól tettem, hogy beruháztam egy ilyenre. Amikor befutott (alihoz képest igen hamar) a kínai "csoda" igencsak meggyőző látványt nyújtott:

narrow_wide.jpg

Én CNC hibát nem fedeztem fel (na jó, ezen a területen nem is vagyok egy "szakembör") és a fogak kialakítása is elég meggyőző, a meglévő Raceface-hez viszonyítva. Persze a puding próbája az evés, vagyis használat közben fogja megmutatni mennyit is ér igazán. De azt kell mondjam, így első blikkre megéri azt 7 dolcsit.   

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr2012886112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akos27 2017.09.22. 22:10:45

Én egy szintén chiner Deckas nevű ovált használok már ~4.000 km óta és még 1x se esett le a lánc róla. Szintén 1x9 a felállás. ;-)

deviantRider · http://bringablog.hu 2017.09.23. 06:24:12

Nekem is kínai (ekfan) NW lánctányérom van már tavasztól és eddig semmi panaszom rá. Amilyen olcsók ezek, még akkor sem lenne gond, ha évente cserélni kellene. Így legalább tudom váltogatni, hogy 32T vagy 34T legyen. Viszont láncledobás nekem se volt azóta se.

korcs75 · http://bringabuzi.blog.hu 2017.10.05. 08:45:42

@akos27: Bátor vagy, az oval-nál azért baromi nem mindegy, hogy hol mennyire van torzítva a lánctányér. Nem véletlenül volt, jogosan felháborodva az absoluteBLACK (AB) felháborodva, amikor a Sram megvett tőlük kiscsillió oval lánctányért, amibe iszonyat sok fejlesztési időt ölt az AB, majd piacra dobta a saját verzióját, ami majdnem egy az egyben az AB lánctányérjának a koppintása volt.
süti beállítások módosítása