"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Lizard Skins DSP 3.2mm

2018. január 12. - korcs75

Lassan 1 éve használom a Lizard Skins DSP 3.2mm bandázst, gondoltam csak megosztom a hosszútávú tapasztalataimat, hátha valaki hajlandó a gatyáját is ráfizetni egy ilyenre, mivel az itthoni ~10Eft-os ára sokaknak riasztó lehet. 

Ez első amit le kell szögeznem, hogy szerintem egyetlen bandázsom se kapott annyit, mint ez, beleértve egy gázolást, ahol a bringám repült úgy 3-4m-t (és a kormányra érkezett), vagy megemlíthetném még az egész napos tűző napon/esőben/melegben/fagyban, vagyis mindenfajta időjárási körülményekben álldogálást, köszönhetően, hogy a melóhelyen basznak fedett tárolási lehetőséget biztosítani. 

Eleve a bandázs külső felületének van egy, érzésre gumi szerű borítása, amitől egy kicsit paráztam, hogy télen hideg lesz, de pozitívan csalódtam. Köszönhetően a 3.2-es vastagságnak azon kívül, hogy iszonyat kényelmes, egyszer sem éreztem, hogy több órás fagyban tárolás után, hozzá akarna fagyni a kezem. Ami a legmegdöbbentőbb volt, hogy a balesetem után, amikor a bringa a kormánnyal előre vágódott az aszfaltba, szinte semmi sérülés nem látszott rajta, köszönhetően a már említett gumiszerű külső felületnek. Tapadásával se volt soha semmi probléma... magyarul egyszerűen imádom. 

Na ennyi csontignyalás után, azért beszéljünk a kellemetlen dolgokról is... sajnos az istenített külső borítás hajlamos leválni a belső puhább részről (gondolom a ragasztás nem igazán komálja a tűző napot és mínuszokat)...és kb. ennyi a rossz , amit el tudok róla mondani.

lizard.jpg  

Bár a kép csalóka, hozzátenném, hogy a külső réteg nem vált/kopott/szakadt le, hanem egyszerűen felgyűrődött. Ha a két réteg ragasztását masszívabbra meg tudnák csinálni, akkor iszonyat ki lehetne tolni ennek a bandázsnak a tartósságát. Sajnos így, ha belegondolok az árba, akkor azt kell mondjam, hogy bár egy hiperszuper cyclocross gépre ideális választás, de egy ingázós (commuter) gépre már a nem éri meg, luxus kategória (halkan megjegyzem, nem is arra szánják). 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr3113568925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2018.01.12. 17:40:03

Elég csunya lett, 10ezret nem ér. Nekem a sima fizik vagy bbb vált be.
süti beállítások módosítása