"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Láthatósági mellény (ruházat), avagy a MSZ EN 471:2003 szabvány

2008. november 06. - korcs75

Előre bocsátom, hogy nem vagyok jogász, szóval valaki segítsen! A Láthatóság sokadszor postnál  Bonnie kommentjéből (jogosan) már kiderülhetett, hogy  adott egy rendelet és egy szabvány:

 21. § (12) A lakott területen kívüli út úttestjén, leállósávján, útpadkáján tartózkodó gyalogosnak/személynek - ide nem értve a gyalogosok zárt csoportban történő közlekedését - éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.

Eddig ez tiszta! Ehhez adott egy függelék, ami a kérdéses szabványt behozza a képbe:

(megj: rendelet végén megtalálod a függeléket)

k) Fényvisszaverő mellény (ruházat): az MSZ EN 471:2003. számú szabványban meghatározott követelményeknek megfelelő mellény vagy ruházat.

A MSZ EN 471:2003 szabvány egy angol nyelven, pénzért hozzáférhető szabvány (már, ha hivatalosan akarunk hozzáférni, persze tudom a neten megtalálható ingyenes változat). 'Namármost' felveti azt a kérdést, hogy az angol nyelv és pénzért hozzáférhetőség nem mond e ellent a 2005. évi XC. Törvénynek, ami az elektronikus információszabadságról rendelkezik és azért alkották, hogy a magyar állampolgár hozzáférjen a közérdekű információkhoz a neten magyarul, ingyen és térítésmentesen?! Hát ehhez én már kicsi vagyok, szóval várom jogászok jelentkezését, akik állásfoglalást adnának ebben a kérdésben.

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr964866530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

betti 2009.11.20. 11:23:50

Köszi, hogy kikerested, és nekem már nem kellett.

Kolos 2011.02.10. 11:59:11

Sziasztok, érdekelt a téma és ezt találtam: http://bringazona.hu/varosi-bringazas/17-amit-az-msz-en-4712003-rol-tudni-kell
süti beállítások módosítása