"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Amit soha nem fogok megérteni...

2008. december 11. - korcs75

Soha nem fogom megérteni semmilyen sportban azt, ha valaki lemond a válogatottságról és egy másik ország színeiben folytatja tovább. Lehet azért, mert túlbuzog bennem a hazaszeretet és vallom, hogy egy sportoló életében a válogatottság a csúcs, amit, ha elér képviselheti hazáját... Sok sportágban felismerték, hogy a nemzetváltás fő oka a pénz és ezért tiltják is a más színekben indulást, ha az adott személy már egyszer szerepelt más válogatottban.Persze tudom, nem mindig az a válogatott, aki megérdemli... szar ügy, de mindenki tudja mennyire nem tehetség és rátermettségfüggő egy-két sportágban a válogatottság kérdése. Ezért a korrupt és sokszor hozzá nem értő sportvezetés éppen úgy hibás, mint, azok, akik ezt hagyják nekik. Mégis baromira szíven ütött a következő hír az indexen

Bodrogi László elment franciának

2008. december 9., kedd 15:44: 
A jövőben franciaként versenyez tovább Bodrogi László, a legsikeresebb magyar kerékpáros. A magyar szövetség tájékoztatása szerint az időfutam világbajnoki ezüstérmes levélben jelezte: megkapta a francia állampolgárságot, a 2009-es idényben az orosz Katyusa csapatában franciaként szerepel, és lemond a magyar válogatottságról.
A pénz az isten és ez nincs jól ... 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr34866551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feri 2008.12.11. 09:15:51

ismered a mondást: "el lehet menni." a 2007-es outi ob, a vb és az olimpia után teljesen megértem.

Eddy 2008.12.11. 09:17:22

persze, "leköpködjük, ha arról van szó, ugyanakkor bocs Lacikám, akkor szaré-hugyé versenyezzé már nekünk lécci..."

Ismeretlen_92050 2008.12.11. 09:55:40

Na Eddy pont erről beszéltem... neked a pénz az isten, szerintem meg a válogatottságnak többről kéne szólnia, nem a pénzről.

slambi 2008.12.11. 10:14:43

a bringás sportok egy részében (többségében?) sajnos a pénzről szól minden. hatalmas pénz van ebben... Bodrogi eddig is külföldi klubokban tekert sok pénzért. nem tudom mennyit ajánlottak neki a franciák, de biztos többet, mint a magyar szövetség. ennek ellenére nem tartom gerinces dolognak, hogy válogatottat cserélt. egyébként érdekes, hogy a nemzetközi szövetség megengedi ezt. a legtöbb sportágban tiltják. gondolom megint a pénz beszélt... (abba hagyom, mert csúnya dolgok jutottak eszembe a profi kerékpárosokról) nem olyanok! :)

FraterThomas 2010.02.18. 20:42:52

Tulajdonképpen igazad van. Valahol meg nem. Mert az éremnek három oldala van. Adott egy sportoló, akit a hazája sportági szövetsége nem néz semmibe sem. Az athéni olimpiára sem adtak mellé senkit, úgy kellett könyörögni érte. Holott ő az egyetlen versenyzőnk, akit jegyeznek az országúti szakágban. Aztán a stuttgarti ezüst után mindent megígértek, csak az olimpián magyar színekben induljon. Az eredménytelenség miatt meg jött a szokásos magyar mentalitás. Nem csoda, hogy megunta. Az meg, hogy az Ob-n mi történt meg már csak hab a tortán. Az viszont tényleg nem jó, ha valaki másik hazát választ és egy idegen ország színeiben indul a versenyeken. Milyen jó érzés volt néhány éve, amikor a TDF közvetítésen kiírták, hogy Laszlo Bodrogi és ott volt a neve mellett a piros-fehér-zöld zászló. Felemelő. De ezt a honosítás kérdést csak mi fogjuk fel ilyen kettősen? Mert a férfi kézilabda válogatottunk jó része honosított játékos. És bizony ők nekünk harcolnak a világbajnokságon. De elmegy innen egy ember és rögtön összedől a világ. De a történtek ellenére még szurkolhatunk Lacinak a versenyeken, mert ő mindig is magyar marad. ui. a nicket remélem felismered

Ismeretlen_92050 2010.02.19. 07:29:54

öööö józsi? nem, nem géza... Még jóhogy felismerem:-D
süti beállítások módosítása