"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Topeak Ninja TC Mountain

2018. május 14. - korcs75

Előre leszögezem, nagy Topeak rajongó vagyok (SKS is). Megannyi Topeak cuccom volt már és szerintem lesz is, de emlékszem, amikor kijött a NINJA széria, különösen csorgattam a nyálam a jobbnál jobb cuccokra. Elcsábulni, csak azért nem csábultam el, mert igazán mindből megvolt a hagyományos verzióm (na jó, bevallom a nyeregcsőbe rejthető pumpával még mindig szemezgetek). Aztán egyik montis tekerés alkalmával otthon hagytam a multitool-om, ami egyébként az ingázós hátizsákom szerszámkészletének is a szerves része. Na, akkor határoztam el, hogy beszerzek egy másik multitool-t, ami valamilyen fix megoldással (pl .nyeregtáska etc.) állandóan a montimon lesz, mint a pluszos gummához ideális SKS pumpán, így sose fogom otthon hagyni (hát igen, "ha nincs eszed, legyen noteszed", vagy pénzed egy másikra)

Na ilyen "otthonhagyós" esetekben irigyeltem a vázba integrált Specialized Swat rekeszt, mert oda csak berakod, ami lényeges (multitool, pótbelső etc.), nem kell azon agyalnod, hogy mit hagytam otthon már megint. De hát ugye nem mindenkinek telik speci vázra (vagy hülye, mint én és imádja az acélvázakat), na nekik megoldás, multitool szinten, a Topeak Ninja TC Mountain

ninjatc.jpg

Ez nem más, mint egy kulacstartó alá rakható kis tároló, benne egy tökéletesen illeszkedő multitool-lal. Kapható eleve hozzá passzoló kulacstartóval, vagy csak önállóan, a kulcstartó alá, a rögzítő szemekre felrakható "sínes"  megoldás. Ez utóbbi így néz ki felszerelve:

topeak_ninja3.JPG

Maga a műanyag tok elforgatható, hogy jobban hozzáférhess a multiszerszámhoz, ami önmagában is egy profi, 23 funkciós, kompakt multitool (természetesen sörbontó is található benne).

ninjatc2.jpg

Kapható outi verzióban is filigránabb tokkal és kisebb (ámbár kevesebb funkcióval rendelkező) multitool-lal. Itthon úgy 12500Ft körüli áron kapható kulacstartóval együtt, ami ha belegondolsz, hogy egy minőségi, 16 funkciós zsebszerszám, amin már láncbontó is van kb 7000Ft-nál kezd, akkor reális ár (27% ÁFA-t meg dolgozd fel).

Tudom, nyeregtáska + lidl/aldi/tesco/kínai multitool kombó olcsóbb és még sose volt vele problémád, sőt egyszer azzal mentettél meg egy repülőt a lezuhanástól és egyébként se hagysz otthon semmit, mert felkészült, tudatos rider vagy. Legyen! De, azért baromi jól néz ki és profi kis cucc ez a Topeak, főleg egy olyan kütyübuzinak, mint én;-)

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr3113928186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tamasadam 2018.05.15. 11:55:30

Igazad van, én is szemezgetek vele....meg a nyeregcsőbe rejthető pumpával is. Okos, és elegáns megoldások ezek.
süti beállítások módosítása