"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

B'TWIN 100-as országúti esőkabát

2019. július 01. - korcs75

A Decathlon nekem tipikusan az az áruház, ahol minden van, de közben semmi sincs. Online kinézek egy cuccot, bemegyek és persze nincs (néha még az áruházi készlet infó ellenére se). Megjelenik egy fasza termék, de Magyarországra behoznak belőle 1-2db-ot mutatóba, amit kiszórnak a nagyobb üzletekbe (véletlenül se a debrecenibe), így még online se tudod megrendelni. Ennek ellenére vannak olyan klasszikus darabok, amik ár-érték arányban verhetetlenek náluk. Ilyen pl. a nem is tudom hány szériát megélt (és fejlesztett), alap RAINCUT esőkabát, ami állandó részét képezte a melóba járós, "túlélő" pakkomnak. 

Mivel ez a nyár igencsak esősre sikeredett, így jött az igény egy könnyű elcsomagolható outi esőkabátra is (ugyan van egy Altura esőkabátom, de az inkább őszi, kora tavaszi darab). Kitűzött paraméterek: óccó, könnyű, elcsomagolható legyen és lehetőleg fluo színben, ha esetleg a rendőrök hiányolnák a láthatósági mellényt, akkor be lehessen helyette villantani nekik. 

Tudom tudom, a láthatósági mellény viselete, csak korlátozott látási körülmények között kötelező, lakott területen kívül, de(!!!) én még emlékszem, amikor a rendőrök azzal szívóztak, hogy bár viselni nem kell, de mivel az időjárási körülmények bármikor megváltozhatnak, ezért lakott területen kívül, mindig nálad kell lennie.

Egy szó, mint száz, mivel többen is emlegették, igencsak pozitívan, az alap országúti, "dekás" esőkabátot, ami (természetesen) Debrecenben nem volt készleten, így online berendeltem egyet.

ferfi_kerekparos_esokabat_100.jpg

kép:decathlon.hu

Az ára 4450Ft, ami. ebben a kategóriában, szerintem igencsak baráti. Zömök testalkatom miatt L-es méretet rendeltem be, ami számomra telitalálat volt, viszont egy magasabb embereknek erősen ajánlott egy próba, mivel  a körülbelül 170cm-emhez az ujjhossz pont jó volt.

A sors iróniája, vagy inkább iszonyat szerencsémre, az átvétel után, hazafelé tekerve, telibe kapott egy igazi nyári zuhé, tetemes mennyiségű esővel, így rögtön le is tudtam tesztelni. El kell mondjam, hogy a fél órás hazaút során kiválóra vizsgázott. Bár baromira befülledt az idő, de a háton és hónaljban elhelyezett szellőző nyílások tették a dolgukat. Persze ennek ellenére érezhetőn jobban izzadsz benne, mint nélküle (hehehehe), de közel se annyira, mint várnád. 

Mikor hazaértem és lehámoztam magamról, alatta totálisan száraz maradtam. Mivel az eddig használt RAINCUT-omat is városi bukósisakkal használtam (vagyis a kapucni nekem teljesen felesleges), így rögtön le is cseréltem erre, a nyári, fülledtebb időszakra, az eddig használt RAINCUT-ot.  

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr3114920460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akos27 2019.07.06. 22:13:14

Nekem sikerült, igaz boltból az ottani terminálon "online" átrendelni 1 másikból terméket amit ki is fizettem és házhoz szállították 1 héten belül.
süti beállítások módosítása