"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Motion-France villa

2015. október 12. - korcs75

Emlékszik még valaki a Lauf és a German:A Kilo villákra? Na ennek a két villának a törvénytelen gyermeke lehetne a Motion-France. Sajnos annyira büszke francia gyártmány, hogy angol leírást még nem nagyon találtam róla, de mivel a francia világnyelv (a franciák szerint) ez betudható az én bénázásomnak. Kinézetre nagyon ott van, főleg a kezdeti prototípus elnézve volt nagy a fejlődés (lsd. video).

Az ötlet nem rossz, mivel ötvözi a két a villa legjobb tulajdonságait, viszont a hibáit is... visszaút csillapítás hiánya???? (bár ebben nem vagyok biztos, 2:27-nél mintha látszódna valami ilyesmi és a google fordító is kidobott valami elrejtett visszaút csillapításról, lásd a francia idézetet - UPDATE: van, de egy öröm lehet kibontani és szerelni a villaszárból) és persze a trutyit is forgáspontokra hordja  fel a kerék.

"Autre différence avec la fourche Lauf, un dispositif hydraulique (cartouche fermée) est caché dans le pivot de fourche pour contrôler le rebond. “Malgré cela, l’entretien de la fourche est proche de zéro."
forrás: www.vojomag.com

roc_azur_2015_salon_copyright_obeart_vojomag-6_1.jpg

Kép: Olivier Béárt, vojomag.com

Viszont ott az előny: a fékezésnél, a csavarodásból fellépő becsúszószár megszorulás itt nem lép fel és a a rugózást végző karbon lapok tényleg karbantartás mentesek, de cserébe a forgáspontok, amivel van dögivel, nem hehehehe. Mindenesetre baromira tetszik, bár az ára 1920€, ami baromi sok... ezért inkább veszek egy Kilo 1.3-at 800€-ért meg egy LAuf-ot 1000€-ért.... 

motion.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr577960406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása