"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Hells Bells

2018. április 26. - korcs75

Original vs. Chinese remake! Valljuk be bármennyire is fasza az eredeti cucc, azért, amikor a kínaiak belendülnek és beindul a CTRL+C CTRL+V, akkor elérhető árba hoznak olyan sukár cuccokat, amikre, az áruk miatt sose áldoznánk. Persze vannak cuccok, amiket eleve nem Kínából szereznék be pl.:egy noname karbon villa, de pl. egy csengőt?! Simán! 

Mivel itthon kötelező tartozék, de a legtöbb csengő elég szarul néz ki a bringán, így a két legfaszább csengőre esett a választásom, hogy kínai alternatívát keressek nekik: a Knog Oi-ra, ami átértelmezte a csengő kinézetét és a klasszikus vonalat képviselő, bringasznobok által egekig magasztalt Spurcycle Bell-re. Hozzáteszem a Spurcycle Bell "állítólag" a legszebb hangú csengő világszerte, úgyhogy tessék tőle rendesen besza-behugyozni!  Aki nem hiszi itt egy összehasonlítás az eredeti csengők hangjáról:

Na de kezdjük a Knog Oi-val! Ez itthon kb. 5500Ft kapható, ami lássuk be egy csöngőért elég húzós ár (de csak azért hiszed ezt, mert nem tudod mennyi a Spurcycle Bell ára). Viszont az is igaz, hogy ez tényleg faszán néz ki és baromira rásimul a kormányra... maga design csillagos ötös:

brass_oi_on_bike.jpg

Már-már kiadnád érte a több, mint 5000Ft, amikor megszólal kisördög... hej, nem koppintották még le ezt a kínaiak? Irány az e-bay vagy az aliexpress és már pötyögöd is be, hogy.... mit is?! Na itt jön a trükk... ugye ezt nem lehet úgy hirdetni, hogy Knog Oi remake/copy... a megoldás: "Invisible bicycle bell" és már fossa is ki a találatokat:

oi_copy.JPG

Igen jól látod, ingyen posta és 1000Ft alatti ár (méretre figyelj oda!). Knog Oi kipipálva, nem szól ugyanolyan szépen, mint az eredeti, de azért nem rossz.

Na de ugorjunk is a Spurcycle csengőjére, amit kizárólag csak pezsgőspohárral a kezedben használhatsz, miközben szarvasgombával enyhén megszórt, kaviáros lazacfilét majszolgatsz, Ennek az ára 15000Ft körül mozog itthon. Ahogy kollégám mondaná "ezért, más komplett biciklit vesz, oké, hogy használtat, na de mááár...egy csengőért ennyit?!".  Ő bezzeg nem tudja, hogy ez a csengő "handcrafted", kézzel gyártott és saját popsijukban formálják harang alakúra a gondos kis ánu.... na jó nem ez utóbbi már nem igaz.... de minimum foggal harapják ki az anyagot hozzá ennyiért.

spurcycle-csengo.jpg

Igen ez a csengő maga sznobság, de ha mégis sukár akarok lenni a telepen, nem kell mást csinálnom elő az ebay-t és gépelem is be: "Rockbros classic bell":

rockbros.JPG

Az eredmény: a szinte megkülönböztethetetlen (azért nagyon közelről meg lehet) kínai verzió, kemény 1200Ft -ért. Ja hogy ez nem olyan minőségi? Ki nem szarja le?! Ugyanúgy néz ki, csenget is és ha csak a kinézetre mész, akkor ugyanolyan jó lesz. Egyébként, akit érdekelnek a különbségek itt egy összehasonlító videó:

Ezek után mindenki döntse el, hogy eredetit vesz vagy a kínai koppintást, odabízom (nem mintha lenne beleszólásom). Az persze benne van a pakliban, hogy a kínai verzióra várni kell pár extra hetet/hónapot, mire megérkezik wehehehe.

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr5413871772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deviantRider · http://bringablog.hu 2018.04.28. 09:50:15

Én is vettem Oi koppintást és tényleg jól néz ki, jól belesimul a cockpitbe. De mivel amúgy se használtam sose, így ez is lekerült. + Semmi sem üti a letisztult fedélzetet. :-)
süti beállítások módosítása