"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

László-tanya csudaszép... lenne

2018. május 04. - korcs75

Ha netán követni akarnád a Kassára vezető bringautat, hegyen-völgyön át, hát érhetnek meglepetések. Ezek közül a "kedvencem" a László-tanyai útvonal vezetés. Mivel a rendszerváltás után a Károlyi-vadászkastély magán kezébe került és szépen elkerítették a nagy nyilvánosság elöl, így meg kellett oldani valahogy az arra vezető kerékpár ösvény elvezetését is. Persze ezt is egy huszáros vágással sikerült, olyan magyar módin. Szóval tekersz szépen László-tanya felé az aszfalton, amikor a következő tábla fogad:

img_20180501_172831.jpg

Háááát.... kérdés, hogy ez a magánterület része e, mivel bőven az elkerített területen kívül helyezkedik el. A poén, hogy kijelölt a kerékpáros nyomvonal erre visz, tehát, ha ez a tábla hivatalos, akkor innentől kezdve érvényes a kerékpáros forgalomra is, vagyis szabályosan soha az életbe nem jutsz el a kijelölt nyomvonalon Kassára. Ha viszont egy önkényesen kihelyezett behajtani tilos tábla (vagyis nem hivatalos), akkor ki és milyen jogon rakta ki?! Plusz, ha ez kívül esik a magánterületen, akkor külön kérdéseket vet fel a kamera felszerelése... Ez utóbbit erősíti, hogy ha tovább haladunk az elkerített rész kapujánál a következő kép fogad minket:

img_20180501_171629_1.jpg

Öööööööö... a kerékpáros nyomvonalat, "kulturáltan" a kerítés mellett vezették el, "családbarát" módon. Sebaj, feltolod azon a kis részen, ha nem vagy profi montis és kezdődhet a terepezés:

img_20180501_171539.jpg

Az egészen látszik, hogy baromira leszarták egy kerékpárral jól járható nyomvonal létrehozását. Jött a kerítés: "Úgyis ki kell irtani a helyét, jó lesz az a bringásoknak is, majd mellette eltolják". Jut eszembe, a másik oldalon, ahol visszatérünk az aszfaltra ne nagyon pörgesd fel, mert könnyen egy vízelvezető árokban találod magad, hacsak nem vagy profi bunny hop-ozó. Egyébként egy ügyesebb montis simán megbirkózik a tereppel, de egy bringával túrázó amatőrnek, bőven vannak benne tolós-anyázós részek.

Remélem a közeljövőben születik jobb megoldás ennél a kényszer szülte megoldásnál és kiegészül egy "kivéve kerékpárral" kiegészítő táblával az a behajtani tilos, vagy leszerelik onnan a kamerával együtt (ez utóbbinak inkább a kapun lenne a helye).

Egyébként tavaly valami csoda folytán beengedtek minket a csengő megnyomása után. Akkor térkövezték a bejárat felőli részt és gondolom azt hitték újabb szállítmány jön. Baromi szép a kert is és a Károlyi-vadászkastély is, akkor nem gondoltam, hogy ez a látvány csak  a kiváltságosaknak adatik meg, heheheheh. Akkor lőttem ezt a képet:

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr6713889350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása