"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Hol tart a Debrecen - Nagyvárad kerékpárút?

2021. április 08. - korcs75

Nem olyan régen volt egy kis időm és elruccantam meggusztálni a 2020-ra beharangozott Debrecen - Nagyvárad kerékpárút aktuális állapotát. A jó hír, hogy a Sáránd - Derecske szakasz elkészült, de sajnos a Mikepércs - Sáránd közötti részre kiírt pályázat első körben (2019) sikertelen volt és az újabb kiírás se hozott nagy változást, így, a kapott információk szerint, az erre a szakaszra kiírt pályázatot csak 2021 tavaszán, nyár elején tudja az Önkormányzat újra meghirdetni. Érthető okokból így ez a szakasz kiépítés még várat magára.Amit tudni lehet erről a szakaszról, az a nyomvonal, ami következőképpen lesz megoldva:

  • Mikepércs belterület:
    Rózsás utca - Mester utca - Varjas utca - Várkonyi Anikó utca - Szabadság utca- Főtér – Damjanich utca – Hunyadi utca – Arany János utca - 47 sz. főút mellett szociális otthonig - Mikepércs településjelző tábla
  • Mikepércs külterület:
    A 47 sz. főút mellett a Mikepércs táblától a vasúti átkelő  keresztül a Sáránd kerékpárút csatlakozásig.

Amíg ez elkészül sajnos a következő képeken látható viszonyokra számíthatsz Mikepércs és Sáránd között

:

p1010215.jpg

p1010216.jpg

p1010218.jpg

p1010221.jpg

Bodóháza (hivatalosan Mikepércs-Bodóháza) és Sáránd között viszont megszűnik a kerékpárút és kénytelen vagy a 47-es főúton tekerni és itt, sajnálom, hogy nem volt videokamerám, mert bár ez a rész 700m, mégis majdnem leszorított egy kamion egy szabálytalanul előző merci miatt, ami kb mindent elmond a 47-esről. 

Sárándtól viszont elkezdődik a bringás Kánaán. Jelenleg így néz ki a bekötő szakasz, ha Mikepércs felé tekintünk:

p1010225.jpg

Innen végig, a megépült szakaszon, szép széles kerékpárúton tekerhetünk. Nem trükköztek a településen, hogy levezessék a kerékpárosokat alsóbb rendű, kevésbé forgalmas utakra, de hozzáteszem itt ezt megtehették, hiszen volt hely a 47-es mellett kialakítani az aszfaltozott kerékpárutat:

p1010228.jpg

Külön pacsi jár a buszmegállóban kialakított fedett kerékpártárolóért és a lámpás kereszteződésen áthaladást is szépen megoldották:

p1010230_1.jpg

Ezek után csak bónusz a kereszteződés után kialakított takaros kis bringás pihenőhely\esőbeálló:

p1010234.jpg

p1010232.jpg

A települést elhagyva hasonlóan jó minőségű aszfaltozott úton tekerhetünk el a Derecskei Almavirág vendéglőig, ahol a kerékpárút becsatlakozik a már meglévő szakaszba:

p1010235.jpg

p1010236.jpg

p1010238.jpg

Elég sok post volt már erről a kerékpárútról, mivel szívemen viselem ezt az útvonalat. Szerintem igencsak ütős és népszerűvé tehető kerékpáros túrát lehetne lenyomni, akár családilag is Debrecen és Nagyvárad között. Útba ejtve egy ebédre a konyhájáról méltán híres Almavirág vendéglőt,  egy nap, két részletben le lehetne zavarni azt a 80 plusszos kilométert. Este kint aludni Nagyváradon és másnap vissza....  

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr916494318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása