"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

SH+ RG4030

2008. augusztus 05. - korcs75

Mint írtam korábban is, az SH+ RG4030-as sport szemüvegéről fogok regélni egy pár sort. A 2008-as Duna Maratonon volt szerencsém beszerezni egy példányt belőle, köszönet érte anyóspajtinak, igencsak kedvező áron, 10000HuFt-ért. Bár sokaknak borsosnak tűnhet ez az összeg (na nem a csúcskategóriás 50-60EFt-os szemüvegekhez képest), de ha belegondolunk abba mit is kapunk érte, már nem is olyan vészes. Ugyanis a szemüveg mellé bezsebelünk egy merev tokot (lencsetartóval), egy szemüveg védő "zsákot", 3 fajta lencsét (sima átlátszó, sárga és sötét), egy optikai bepattintható keretet(!!!),egy törlőkendőt és egy szemüvegpántot. 

 

 

Nem árulok el nagy titkot, hogy szemüveges révén, pont az optikai keret miatt esett a választásom erre a típusra. Ilyen áron ritkán lehet jó minőségű, optikai keretes bringás szemüveget találni, főleg Debrecenb bringaboltjaiban. A 3 féle lencse mondhatni a szokásos, könnyen cserélhetőek, de stabilan ülnek a kereteben. Maga a keret is stabil, lencse nélkül, hajlítás után szinte rögtön visszaugrik az alap állapotba. A száron és az orrtartón (vagy tököm tudja hogyishívjákon) található szilikon részek miatt, iszonyat stabilan fekszik fel az arcra. Bükk maratonon nem egyszer lepődtem meg, hogy egy-két izmosabb bukkanónál se ugrált fel-le a szemüvegem. Ha mégis megtörtént volna a baj és le akart volna esni, a szettben található széria tartozék fejpánt tökéletesen megtartotta volna. A pántnál külön pirospont, hogy amikor felrakod a szemüvegre nem kell áthúzni a fejeden felrakásnál, hanem a pánton található patnet részen szépen kinyithatod, ahogy anyóspajti találóan megjegyezte, "mint egy melltartót". A súlya se mondható vészesnek , hiszen 27 gramm az egész így nem nyomja az orrnyerget. Az optikai keret könnyen kivehető és visszarakható bár, hogy mikor fog kilazulni (ha egyáltalán ki fog), azt egyenlőre nem tudom megmondani, ez majd csak a hosszabb távú használatkor  fog kiderülni. A dizájn is egész pofás, nem véletlenül digó a márka.

Egészében a szemüveg ár-érték arányban szerintem kiválló és csak ajánlani tudom bárkinek.

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr794866476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arányi László 2010.05.05. 16:47:28

Én is meg voltam vele elégedve amig a "az orrtartón (vagy tököm tudja hogyishívjákon) található szilikon részek ami miatt , iszonyat stabilan fekszik fel az arcra" el nem veszett az egyik egy síelés közbeni méretes esésnél. Nem tudom honnan fogok szerezni olyan szilikon orrtámaszt, mert anélkül szart sem ér. AL

Ismeretlen_92050 2010.05.05. 21:32:12

Én írnék ide egy angol levelet: info@marogroup.com hátha tudnak küldeni. De facebook-on is rajta vannak: http://www.facebook.com/group.php?gid=51987086600
süti beállítások módosítása