"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Suttyók két keréken

2011. február 03. - korcs75

Blogajánló fog következni és mielőtt elkezdeném, szeretném leszögezni, hogy nem azért, hogy odairányítsam fröcsögni az embereket, az már így is megy elég fórumon. Szóval van egy blog, amit már szinte kötelező jeleggel vártam és csodálkoztam is, hogy a totalcaron szított mesterséges, kattintásszám vadász feszültségkeltés mikor fog külön blog formájában megnyilvánulni. S lőn: suttyok-ket-kereken.blog.hu. Félre ne értsétek, nincs bajom azzal, ha a szabálytalankodó bringásokat fikázzák. Sőt, hiszek abban, hogy a KRESZ mindenkire vonatkozik és erre fel kell hívni a "ökoterroristák", "bringanácik" figyelmét. Viszont a kedves szerző figyelmét szeretném felhívni saját hülyeségeire, mint pl. amikor egy szemellenzős megjegyzés után, mint:

"Van a szórakozásra épülő, a mindennapi fittséget megőrző kerékpározás. És van a looser kategória legmagasabb fokán lévő: - nincsen pénzem még BKV jegyre sem ezért kikiáltom magam környezetvédőnek és szarok arra mibe került az általam ingyen használ infrastruktúra kialakítása- mentalitású kerekezés."

rögtön önmagát igazolva látja:

"Sajnos az eddigi reakciók kétkerekű társaink részéről azt az elmélet látszik igazolni, hogy abban a pillanatban, ha valaki kerékpárra ül, akkor valami oknál fogva pillanatok alatt átlényegül egy önmagát elit kaszthoz tartozónak gondoló -tessék engem kiszolgálni- nevezetű lénnyé."

Vajon ezek után mit várt?! Olyan ez, mint amikor lehülyézem a kidobót egy szórakozóhelyen és csodálkozom, hogy kapok egy pofont ezért. Egyébként elitnek nem tartom magam, de a fentebbi besorolásból valahogy hiányolom a "kasztom". Bár inkább "Looser" vagyok, mert bár telik bérletre, telne autóra is, de bringával járok, szabályosan a KRESZ-t betartva. Fizetek adót is... tehát vagy nem létezem, vagy valami nem stimmel ebben a "jó érzékkel" két csoportra osztásban. Bevallom bringával 0:15 óra (15 perc) az út a melóhelyre, tömegközlekedéssel 1:00 óra és 1:30 óra között váltakozik... és bár lehet nehéz elhinni, mert tudom ez csak külföldön létezik (mivel kicsit fejlettebb a közlekedési morál és már iskolában is tanítják a környezettudatos látásmódot) vannak már itthon is olyanok, akik tényleg környezettudatosságból ülnek kerékpárra (belátom ilyenek nem sokan vannak még).  Ezek azok, akik egy papírfecnit képesek több km-en át hurcolászni, amíg találnak egy kukát, hogy ne a földre dobják el.

"A fiam már kinőtte a totyogós korszakot de anno nagyon szerettünk a városban sétálni vele. Mindent megnézett kirakatokat egyebeket, és minden érdekelte. Mint minden normális kisgyereket. Ma elképedve látom, hogy a szülők inkább terelgetik a csöppségeket, minthogy valamelyik apa egy tisztességes pofon keretében letisztítaná a kerekezőket a járdáról."

Érdekes mondatok. Bennem  felveti  azt a kérdést, hogy vajon belegondolt e szerző abba, hogy ha "looserek" mind autóba ülnének, meddig vihetné ki a fiát a városba sétálni?! Engem nem vinne rá a lélek, hogy a gyerekemmel olyan helyen sétáljak, ahol fáj levegőt venni... egyébként meg a bringás ne a járdán bringázzon, ez jogos, bár a pofozást kicsit túlzónak érzem, mivel én se pofozom le a kerékpárúton sétáló gyalogosokat.

"Igen menj el egy vidéki településre és ott valóban azt látod, hogy nagyon magas azok aránya akik kerékpáron kezdik a napot gyárba, boltba, bárhova menet. És teszik ezt bármerre is vezet az útjuk, nap mint nap, esőben, hóban, sárban. Tegyék. Ezen települések infrastruktúrája viszont ehhez a viszonyokhoz is van „kialakítva”."

Elárulom Budapest közlekedési infrastruktúráját se ilyen nagy mennyiségű gépjármű számára alakították ki... gondot is okoz (dugónak hívják).... és még sorolhatnám a logikai és történelmi hibáktól hemzsegő hülyeségeket, de nem teszem.

Ami szar az egészben, nem maga blog, mert az jogos, hogy fel kell hívni a figyelmet, hogy a bringa közlekedési eszköz és ha azt akarjuk, hogy egyenrangú félként kezeljenek bennünket, akkor a szabályokat, legyenek azok néha ésszerűtlenek, be kell tartani (mindkét részről). Nekem igazán az nem tetszik, hogy ezt a blogot olyan ember írja, aki sztereotípiákra épít... fikázni akar, elutasít minden észérvet, van egy világszemlélete és ettől nem hajlandó eltérni. Hát lehet ilyenek is kellenek, de azért ajánlom a figyelmébe ezt a totalcar-on megjelenő cikket. Ha más nem, hátha ez meggyőzi arról, hogy ne a környezettudatosság miatt mellőzze néha az autóját, hanem azért, hogy a gyereke is tudjon még autót vezetni. Winkler valld be, hogy te írod álnéven (ettől még szeretünk), hehehehehe!

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr644867040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_85383 2011.02.03. 12:07:15

Én szerintem az egészen megdöbbentő, lúzer kategóriába tartozhatok :) Van kocsim, az a munkaeszközöm, mégis amikor hazaérek, bedobom a kocsit a garázsba és ha fel kell menjek a városba, vagy kimenni a külvárosba a szülőkhöz, akkor is keróra pattanok. Szeretek bringázni és teszem ezt közel szabályos kerékpárral (küllőprizmáim nincsenek még), de a lehető legszabályosabban. Továbbmegyek, Jucusommal hétvégén gyalogolni szoktunk télen, mert csúszik az út és ő nem érzi biztonságban magát kerón, legyen az akár ki az én szüleimhez (45-50 perc), vagy az ő szüleihez (15-20 perc). Nem környezettudatosság, nem életforma, nem hardcore megszállottság, egyszerűen így esik jól. Szeretünk kerózni, szeretünk gyalogolni, de én a magam részéről szeretek vezetni is. Mindent a lehető legszabályosabban, már csak azért is, mert nincs pénzem a büntetésekre ;)

E.T. · http://www.aridersquest.tk 2011.02.03. 12:15:29

nekem nincs kocsim, egyhamar nem is lesz, kozlekedem villasmossal, busszal, taxival 4 bicom van es mindet hasznalom rendszeresen. en mien kategoriat kepviselek az illeto szerint?

Ismeretlen_100704 2011.02.03. 14:05:57

Üdv. Egészen parodisztikus oldalt találtál - elvakult, de legalább inkorrekt. Azt eddig is tudtam, hogy az életképességi összbajnokságban vesztesnek minősülök a kerékpárral, külön jó látni, milyen széles spektrumban van alkalmam válogatni az önbecsmérlő minősítések közül:) Nem hiszem, hogy akárki véleménye befolyásol abban, hogy időjárástól függetlenül biciklivel járok dolgozni, habár (nem mellesleg) nyilván azért, hogy valamiben különlegesnek érezhessem magam:DDD

Ismeretlen_92050 2011.02.03. 14:34:27

Egyébként mielőtt nagyon belemerül valaki az ottani kommentelésbe: Reklám már most van a blog oldalon , amiből arra lehet következtetni, hogy ez az index egyik provokatív blogja és célja a kattintásszám növelése és így a reklámfelület eladása... szóval én nem nagyon támogatnám, hogy nagyon rácuppanjatok erre az oldalra.

Ismeretlen_100704 2011.02.03. 15:43:17

Kommenteljen oda a rák!

kerekes 2011.02.03. 17:55:38

Meg se nézem az oldalt, de jó, hogy posztoltad, végig is olvastam, és arra a következtetésre jutottam, hogy nagyon helyes hogy az az ember blogot ír... mert amíg azt teszi, addig sem ül a volán mögé :) El sem merem képzelni, azt a pavlovi reakciót amint meglát egy kerekest (nem magamra gondoltam :)), mint a bika a veres posztóra, úgy veti rá magát... mennyi ilyennel találkoztam már Pest csodálatos útjain, kik huncut mosollyal szájuk szegletében, szűkre húzott szemmel gallérjuk mögül lesik meg gyermeki lelkületű csínytevésüket, ahogy pajkosan rám rántják a kormányt. Hisz érthető, unalmas egy dobozban ülni :) - az indextől meg amúgy is kiver a víz -

FraterThomas · http://frater-thomas.blogspot.com 2011.02.03. 18:03:47

Hmmm. Nos nekem nem telik autóra, jogsim sincs, a bringám meg az örök vadászmezőkön. Ergo gyalog-galopp kisvárosban, ahol a helyi menők legalább akkora suttyók, mint az a blog szerzője. Ha Debrecenben járok, akkor meg tömegközlekedekm ha arra van szükség. De saját domaint nem mert bejegyeztetni, mert lehet megdobálnák használt kerékpárkülsőkkel...

Ismeretlen_14067 2011.02.03. 20:17:06

aki ezt csinálta, az nem meggyőződéses, hanem tényleg csak a reklámra és a nézettségre megy (a bringás trollokra). Ha valaki komolyan gondolna egy ilyet és kimenne az utcára egy fotógéppel, akkor nem kellene netről leszedett ősrégi és/vagy témához nem is passzoló képeket feltennie, hanem lőne ténylegesen posztolható és vérlázító paraszt bringásokat. Akkor mégcsak rommácsépelt közhelyeket sem kellene puffogtatnia adóról, meg ilyesmikről. Nem az a vérlázító, hogy van, hanem az, hogy fake és arra hajt, hogy hatást vadásszon. És a legszánalmasabb, hogy ha kikerül a CMre, akkor be is fog jönni neki.

Morci úr · http://suttyok-ket-kereken.blog.hu/ 2011.02.04. 13:46:36

Sziasztok! Én vagyok a poszt szerzője. Nincs szándékomban itt hívatlanul vitatkozni. Annyi lenne a hozzáfűznivalóm, hogy ha az itt leírt hangnemben folyhatna odaát is a társalgás akkor sokkal könnyebben megértenénk egymást. Most a cikk 80%-ra gondolok és nem a kommentekre persze. :) A blogot az élet hívta életre, mert sok olyan dolog van ami hosszú távon egy olyan szemlélet kialakulásához vezethet, ami egyaránt káros lesz mindegyik félnek. És a legfontosabb: A blog nem a normális biciklisták ellen van. Aki annak érzi magát az ne vegye sértésnek a meglétét, sőt ellenkezőleg, örömmel várom az építő jellegű hozzászólásaikat. Üdvözlettel: Morci Úr

beked 2011.02.04. 17:46:28

Volt már egy próbálkozás. Antibringa néven (ilyen névvel a CM-en is kommentelt valaki, de nem ő) Az az oldal egyébként nem volt túl elvakult és a véleménye a blogírónak is változott... egészen addig, hogy rájött, nincs értelme a blogjának :)

Ismeretlen_72409 2011.02.09. 13:52:01

kedves Morci Úr! a normális bringások nagy része sok év, kommentvadász poszt és kizárólag fizikai erőfölényét fitogtató autós troll után beleunt a folytonos, értelmetlen szájkaratéba. mi csak bringázunk, a selejt meg maradt kommentelni. velük nem sokra fog jutni. blog helyett egyszer üljön le egy sör mellett néhányunkkal beszélgetni. néhány dolgot talán máshogy fog látni.

Delinke · http://olomhal.freeblog.hu 2011.02.09. 15:33:53

Fura, én nem érzem lúzernek magam csak mert egyszer egy hétig bicajjal kellett járnom, mert nem volt pénzem bérletre...

Ismeretlen_14067 2011.02.09. 17:01:25

az a baj - és ez azt támasztja alá, hogy a blog szándékosan túlzó -, hogy a blog hangvétele köszönőviszonyban sincs az itt elhangzott kommenttel. Továbbra sem szívlelek semmi olyan kezdeményezést, ami egy amúgy is meglévő szakadékot hivatott mélyíteni. És ezt tessék úgy érteni, hogy a CM, mint oldal nagy részét (pontosabban az ott elhangzó kommentek 99%át) sem kedvelem. Engem aztán nem érhet az a vád, hogy szabálykövető vagyok, mert egyszerűen a munkám ezt nem engedi meg (pont ahogyan egy taxis sem teheti meg és egy fuvarozó sem, bár tény, más szabályokat hágunk át), de soha nem volt bajom autóssal (négy év alatt három szóváltásba keveredtem, egyik sem szabályszegés miatt volt). A bicska nyílik ki a zsebemben attól, ha valaki bunkó autósozik, vagy bunkó bringásozik! Bunkó ember van, aki egy torpedóromboló gyorsnaszáddal is bunkó módon közlekedne. Ráadásul mint autentikus, aki napi nyolc órát tölt a forgalomban, heti öt nap (és megtett eddig közel nyolcvanezer kilómétert budapest utcáin az elmúlt években), azt kell, hogy mondjam, a legkevésbé sem durva a helyzet. Sem bringás szemmel, sem autóssal (merthogy van autó is a családban és nyilván nem bringával viszem a családot nagybevásárolni). Aki mást mond, az egyrészt keresse magában a hibát, másrészt szándékosan túloz (az okokba nem mennék bele, időben letettem arról, hogy pszichológus legyek).

Ismeretlen_136935 2011.02.10. 05:09:40

Sziasztok! Én nem bringázom, mert feltöri a hátsóm, akkor már inkább a lónyereg törje fel, az sokkal viccesebb. Nem is szeretem a bringásokat, de csak azokat, akik a járdán közlekednek eszeveszett sebességgel. Megértem viszont, hogy sokszor nem tudják használni a kerékpárutat, mert mondjuk nincs, vagy másfele vezet, mint amerre menniük kéne, az autósoktól meg ők kapnak frászt. Kínában, a nagyobb városokban iszonyú széles kerékpárutak vannak, olyan szélesek, hogy két autó is elfér egymás mellett, ennek megfelelően az autósok is szemrebbenés nélkül használják, ha éppen arra van dolguk. Kisebb városokban iszonyúan sok a bringás és a kismotoros (nagy motort nem vehetnek, egyrészt mert nincs rá pénzük, másrészt mert nem árulnak, harmadrészt ha árulnak is, meg is vehetik, a rendőrök leintik, és közlik vele, hogy ezzel nem közlekedhet), az autó pedig luxus. A bringásoktól ugyanúgy fél az ember, mint az autótól, vagy a teherautótól. Én személy szerint gyalogolni szeretek, igaz, az a legveszélyesebb, de nem szeretem a sebességet ezért ha tehetem mindenhova gyalog megyek (pl a Nyugatitól a Keletiig simán legyalogoltam már ezerszer, csak hogy ne kelljen bkv-znom).
süti beállítások módosítása