"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Headset - Jabees IS901

2015. február 23. - korcs75

"Imádok" ügyeletes lenni, ez kb. az, amikor a wc-re is magaddal viszed a céges laptopot, ha esetleg hívnak, valami "hűdesürgős" ügyben, hogy két puki közt is tudj "intézkedni". Persze mindezt 24h-ban. Na jóóóó... van, amikor egyáltalán nem hívnak és ilyenkor minden szép és jó és ketyeg a készenlét. De, amikor menet közben hazafelé / munkába menet, a bringán hívnak... na az foscsi. Megállsz (mertkurváraszabályosvagyok), kesztyű le, telefon ki, telefon fel, csacsogás, intézkedés, telefont vissza, kesztyűt vissza, indulsz. Valami olcsó megoldást kerestem, hogy a telefont is lássam, beszélni is tudjak menet közben és ne kelljen félkézzel zsonglőrködni.

Az első lépcső, egy finn univerzális mobiltartó volt, amivel a telót kirakom a kormányra és látom ki hív. A második, egy bluetooth-os headset. (Mivel ismerem magam, így a vezeték nélküliség, az esetleges "kiszaggatom a jack dugót a telefonból" szituk elkerülésére, nálam kötelező opció volt.) Okés egy headset...de valami normális. Eleve elvetettem, a félfüles, borg asszimilációt idéző darabokat.

klingon_borg_drone_engineering_1.jpg

Zenét is hallgatni akarok útközben.. szal legyen "kétfüles"! Keresgélés közben jött a felismerés, (bevallom nem vagyok egy nagy headset guru), hogy létezik olyan, ami egy kisebb pendrive méretű és 3,5-ös jack dugó kimenettel rendelkezik... magyarul olyan fülest dugsz rá amilyet akarsz. Jep! Ez kell nekem!

Végül a Jabees IS901-esre esett a választásom. Egész jókat írtak róla (amazonon) és a cirka 5000Ft-os ebay-es árban benne van egy töltő (ami telefontöltőnek is ideális), egy normálisabb (azért nem csúcsminőségű) füles is.

20130924200405biur8h_1.jpg

A következőket tudja:

→ Bluetooth V3.0  
→ Up to 10 meters in working distance (open space)          
→ Bluetooth profiles: HFP/HSP/A2DP/AVRCP          
→ Up to 7 hours of music playback time/talk time          
→ Up to 7 days standby time          
→ Multipoint for 2 phones’ connection at the same time 
→ Voice dialing/Redialing          
→ Product dimension: 51.8 x 18 x 14mm          
→ Weight: 9.4g (w/o the earphone)          
→ With an universal 3.5mm audio jack.          
→ With an universal microUSB charging contact          
→ Support VOIP, connect with computer for online chat.          
→ 5-in-1 design, compatible with RCA cable, 3.5mm to 3.5mm audio cable, car AUX, home hi-fi, high-quality headphone..etc.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr487208387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_vízirögbis 2015.02.24. 10:13:56

A headset nekem is tetszik, de a hozzá adott micro driver füles nem biztos, hogy a legjobb választás, mivel túlságosan kizárja a környezet hangjait.
vip.tilb.sze.hu/~wersenyi/Inear.pdf

yoshida 2015.02.24. 14:39:45

Androidon lehet olyat a fullscreen caller id-val, és valami magyar szöveg felolvasóval, hogy bemondja ha hívnak, illetve ki hív. (persze ha benne van a telefonkönyvben, ha nincs felolvassa a hívó számát, jó bénán)

Lehet egy widget-el ki-be kapcsolni ezt a funkciót a főoldalról ha már nincs rá szükség...

(Úgy rémlik a fullscreen caller id fizetős, vagy ez a felolvasós modul fizetős.)
süti beállítások módosítása