"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Magicshine EVO 1700 - igen, az a kínai csoda lámpa

2024. március 22. - korcs75

Ha bringabuzi vagy és a youtube-ot is pörgeted, akkor tuti belefutottál már a Trace Velo youtube oldalba. Ez az oldal, ahol Luke lenyomja a halálcsillagot... vagyis az egy másik sztori, de a Luke itt stimmel, de nem fénykardban (sugárpallos) utazik, hanem kínai bringás cuccokban és azokat is legfőképpen az Aliról szerzi be. Ha eddig nem követted, kövesd be.

Szóval a Trace Velo-n láttam a címben említett lámpa kínai verzóját a CBL 1600-at, ahogy kint hívják. Bár magát a márkát, Magicshine már ismertem, hiszen világszerte forgalmazzák a cuccaikat, de az EVO 1700 valahogy sose jött velem szembe. Előtte egy Cateye AMPP HL-EL1100-et használtam, aminek szintén brutális fénye van, de... 

img_1243.jpeg

...egyrészt azt se fejjel lefelé használatra tervezték (pedig a gopro mount-ot csak így lehet feldobni rá), másrészt az akku és fényerőség miatt, elég nagy és nehéz testbe sikerült belepakolni a technikát. 

Ellenben az EVO 1700 eleve ebbe a pozicióba tervezték, ami a teljes nevén is látszik: EVO 1700 Underneath Mounted Bike Light, kisebb, kompaktabb és könnyebb is:

img_1252.jpeg

Maga lámpa szórásképe (?) úgy van kialakítva, hogy ebben a rögzítési poziban legyen tökéletes, ami fontos, ha olyan fícsörök (feature) vannak beépítve, mint az autókban megszokott "tompított" és "távolsági" fényszóró bringás megfelelője (low beam-, high beam-ként találod meg a lámpa leírásánál):

EVO_1700_1.gif_600x450
Forrás: magicshine.com

Nem mellékesen a kormányra rögzíthető vezeték nélküli távkapcsolóval nem kell lenyúlkálni a lámpához a bekepacsoláshoz és különböző módok közti váltáshoz.

img_1254.jpeg

Az alábbi üzemmódok közt lehet váltogatni:

Van hozzá telefonos app is, amiben saját világítási módot tudsz beállítani, amiben mindent IS tudsz állítgani, de ez már csak extra móka... én pl teljesen elégedett vagyok a beépített módokkal és hozzá se nyúltam az apphoz a kezdeti installálás után, akkor is csak azért, hogy kipróbáljam, ha már úgyis van ilyen.

USB C alap, vízálló, de minden, amit tudni akarsz  fent van a hivatalos weboldalon. Érdemes letölteni az ottani manual-t is, mivel, amit adnak hozzá, azt még a katicabogarak is nehezen olvassák el, másrészt nem tartalmazza azt az apróságot, hogy hogyan párosítsuk a távirányítót a lámpához. Szerencsére ez a netes verzióban benne van.

Egyébkéne az egész lámpa legnagyszerűbb tulajdonsága mag az ára. Sok helyen lehet kapni, de általában 20Eft alatt ki lehet fogni. Sajnos mióta elterjedt a híre, kicsit vadászni kell rá, de gondolom a cég is érzekelte a készlethiányt és már csapkodja a kis kínai kezecskéket a gyártósor mellett, hogy "gyorsabban-gyorsabban". Ha belegondolsz, hogy a nevesebb gyártók, hasonló tudású lámpáiért mennyit kérnek el, akkor rájössz, hogy ez ennyiért kb ajándék.

Tartós teszt majd lesz, ha nem felejtem el, de még csak egy hete ismerkedünk... de azt kijelenthetem, hogy eddig bevállt.

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr2718361777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása