"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Sturmey Archer S2 - Erre (is) figyelj!

2015. március 16. - korcs75

Egyrész döbbenet hogy a kick shit-es (úgy váltasz, hogy picit hátrafelé tekered a pedált), 2 fokozatú agyváltóból már lehet kapni tárcsafékes változatot S2K néven,

293_1.jpg

 

másrészt mai napig nem értem miért ragaszkodnak ehhez a zárógyűrűs lánckerék rögzítéshez és jönnek ki egy modernebb változattal, mint ahogy a S3X estében megtették. 

303_1.jpg

De visszatérve az S2-eshez. A probléma az, hogy maga a tengely nem egy mezei "egyenes rúd" (ahogy ez agyváltóknál szokés) és az S2 konstrukciója lehetővé teszi, hogy a kónusz állítás a közben a tengely vagy jobbra vagy balra elmozdulhasson az eredeti pozíciójához képest., ezzel meghülyítve a váltást (a kalapácsok nem tudnak megkapaszkodni normálisan emiatt ugrik a váltás a fokozatok közt).

sturmeyarchers2duomatic_1.jpg

A legjobb az egészben, hogy ezt csak tekerés közben kis fokozaton, terheléskor veszed észre. Megoldás? A kónusz kicsavarozás, tengely betolása koppig a lánctányér felől és ehhez a tengely pozícióhoz beállítani a kónuszt. (Nekem ez segít, az agy különösebb megbolygatása nélkül nélkül, de persze, ha ez nem jön be, akkor nem marad más, mint a szétbontás).

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr627274321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása