"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Brooks England since 1866

2008. november 21. - korcs75

Ha nyereg, akkor Selle Italia és már csöppen is a nyál... lassan már annyira high-tech lesz, hogy bringázás közben képes lesz megmasszírozni az ember seggét. Jól is van ez így, hiszen ki nem szeretne virítani egy 30Eft-os Selle nyereggel, mondjuk egy Selle Italia Flite Troy Lee Design-nal a segge alatt a vadiúj karbon bringáján?! De(!), ha már lenne pénzem és bringát építenék, csak úgy magamnak, mert megtehetném, akkor olyan nyerget választanék, ami nem "tucatáru"... már, ha értitek mire akarok ezzel célozni... és itt lép a képbe a 1866 óta létező Brooks England. Hagyományos (főleg kézi) eljárással készült nyergek, kiváló alapanyagok és persze borsos ár! Mondjuk nehéz elképzelni, hogy Absalon segge alól egy MTB-hoz ajánlott Brooks Team Professional Titanium kandikálna ki:

Team Professional Titanium "mindössze" 230€-ért:

http://www.brooksengland.com/shop/resampleimg.ashx?imgurl=~/images/shop/shop_saddles/Classic_Saddles___Road___Mtb/TEAM_PRO_TITANIUM/colors/Team_professional_Titanium_Black.jpg&Height=400&format=jpeg&bkColor=FFFFFF

Viszont egy custom gépen vígan el tudnék képzelni egy Brooks B135-öst:

Brroks B135 ("csak" 110€):

http://www.brooksengland.com/shop/resampleimg.ashx?imgurl=~/images/shop/shop_saddles/Classic_Saddles___Heavy_Duty/B135/colors/B135_Honey1.jpg&Height=400&format=jpeg&bkColor=FFFFFF

Mindig is szerettem a retro életérzést, bár ezek a nyergek baromira nem olcsók, de, ha valaki tényleg kuriózumot szeretne és szeretné a bringája árát megduplázni egy nyereggel, annak itt a nagyszerű lehetőség (wehehehe).

Csúcsmodel Brooks Swallow Limited Edition potom 590€-ért(!!!):

http://www.brooksengland.com/shop/resampleimg.ashx?imgurl=~/images/shop/shop_saddles/Collection_Saddles/swallow_ltd_ed_2007.jpg&Height=400&format=jpeg&bkColor=FFFFFF

Egyébként érdemes a végignézi a Factory Tour képeit a cég honalpján, mert sok mindent elárul. Íme néhány ízelítő:


A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr124866539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_14067 2008.11.22. 21:53:42

csodaszépek. Nekem ez olyan stíl, mint a nagy szerelmem a vanillabikes. Ha egyszer veszek egy olyat, ilyen nyereeg lesz rajta. (És monakóban a jahton tartom vitrinben.)

alma 2008.12.15. 18:50:18

Egyszer nőnapra kaptam egy Brooks ülést, kb 10 éve.Eleinte, amíg be nem ültem, nem igazán örültem neki, de mióta betörtük egymást, azóta nem ültem hasonlóan kényelmes nyergen, pedig próbáltam egy párat.Megéri az árát.
süti beállítások módosítása