"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Érdekes cikk

2008. november 23. - korcs75

Érdekes cikk jelent meg az index hasábjai. A címe: De melyik legyen az új magyar sikersport?

"Több sportágban egyértelmű volt, az eddigi eredményeikkel elégedett magyarok mellé vagy felzárkóztak az átgondolt koncepcióval érkezett eddigi kívülállók, vagy éppen le is hagyták őket. Éppen ezért is merülhet fel, hogy a magyar sportban az eddigi sikerágazatok mellett melyek azok a mostanáig kevéssé favorizált, talán kisebb erőforrásokkal fejleszthető területek, ahol mi okozhatnánk meglepést másoknak."
by index

Hogy jön ez a bringázáshoz? Hát úgy, hogy a cikk foglalkozik a magyar mountainbike és bmx sportágakkal , mint lehetséges sikersportágakkal. A cikknek a bmx-esekről szóló részének első pár soráról, pedig eszembe jutott a velo.hu-ban megjelent Kusztor Péterrel készült, olimpia utáni interjú pár sora:

"... a küzdősport szakvezetők kérdezték, hanyadik lettem, mondtam, hogy hatvanhatodik, amire azt éreztették, hogy "na mit akar ez itt?"..."
by velo.hu (VIII évfolyam 2008/8. szeptember 60-61. oldal)

Hát igen... a küzdősport szakvezetők nem gondoltak abba bele, amibe a cikk írója igen.

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr404866541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slambi 2008.11.23. 20:25:54

a hegyi-bringa nem olyan rossz, de én asszem valami nagy TV-s nézettséget produkáló sportágat kellene kiválasztani. ha már kerékpársport, akkor inkább országúti, de ahhoz meg kevés a pénz itthon. ja és azt is el kellene dönteni, hogy népszerű, közvetíthető, Magyarországnak hírnevet szerző, és/vagy olimpiai sportágat szeretnénk támogatni. ez csak egy vélemény, de nyithatunk róla egy vitadélutánt. (érvekkel-ellenérvekkel)(sörrel-borral-sütivel)
süti beállítások módosítása