"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Fényküllő

2011. február 14. - korcs75

Bevallom, amikor megláttam faszbukon, azt gondoltam, hogy a monkeylight-ot fordították le fényküllőnek, de amikor megnéztem a weblapot láttam, hogy ez bizony Hokey Spokes néven futó termék, amit már itthon is megvásárolhat az ember 4000Ft/db-ért (2db 7000Ft, 3db. 9900Ft). A megfelelő fényhatás eléréséhez 3db fényküllő/kerék felállást ajánlanak, ami még így is fele annyiba kerül, mint a ~20Eft-os monkeylight. Ráadásul a Fényküllő is programozható és ami az egészben franko, hogy a fényküllők közül elég csak 1 darabot beprogramozni, a többit a beprogramozott egység automatikusan rádión utasítja a megfelelő minták bemutatására (16 karakterig tetszőleges szöveget is programozhatsz).


kép forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr244867051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_85383 2011.02.14. 08:56:03

Alapvetően három baj van ezekkel a fényküllős témákkal: 1., jelenleg itthon tiltják a törvények 2., lelopják 3., maga az eszköz nem nehéz, de ha jól látom, ebbe is kell 3 db. elem. Nekem van monkeylight-om, abba 4 elem kell és baromira elhúzza a kereket/küllőt/kormányt. Nem fog jót tenni az agy peremének, illetve a niplinek se a plusz feszültség, ami kialakul a kőnehéz fények miatt.

novedieci 2011.02.14. 18:51:09

"1., jelenleg itthon tiltják a törvények" -de mi a jogalap ami alapján tiltják? Tilos karácsonyfán cangázni vagy mi? Tényleg érdekelne mert vennék egyet)) A Te monkeylight-od nem eladó?))

Ismeretlen_85383 2011.02.15. 10:06:48

116. § (1) A kerékpárt fel kell szerelni a) könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezéssel, b) két, egymástól függetlenül működtethető fékszerkezettel, melyek közül az egyik az első, a másik a hátsó kerékre hat, c) hangjelző berendezéssel, amely csak csengő lehet, d) egy előre fehér, vagy kadmiumsárga fényt adó lámpával, e) egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpával, f) hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverővel, g) legalább az első keréken legalább 1 db borostyánsárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverővel (küllőprizmával). A g) pontban előírt fényvisszaverőt a kerékpárokra 1991. évi december hó 31. napjáig kell felszerelni. (2) A kerékpárt fel szabad szerelni - elöl fehér, - oldalán borostyánsárga, - mindkét oldali lábpedálon elöl és hátul borostyánsárga fényvisszaverővel, továbbá a kerékpár bal oldalán elhelyezett szélességjelzővel, amely előre fehér, hátra piros színű fényvisszaverőt tartalmaz. Más dolgokkal elvileg nem szabad felszerelni, ami érthető is, hiszen egy villogó "fényorgona" eltereli a közlekedés többi résztvevőjének figyelmét és balesetet okozhat. Volt már rá példa, hogy rendőrbácsik beszóltak a fejlámpáért is, mert túl magasan van és túl szúró fényt ad.

novedieci 2011.02.15. 20:20:21

na' hamá' ezé' szól a rendőrbá' akkor mennye' is a fenébe. akkor ez a fényküllő már csak azért is menő, mert polgárilag lesz engedetlen tőle az ember)))

kerekes 2011.02.16. 09:23:24

http://anvii.com/store/CoolStyle_wheel_lights/index.php
süti beállítások módosítása