"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Voltunk, ittunk, ettünk, vagyis bringásreggeliztünk

2011. április 19. - korcs75

Jelentem megvolt a bringásreggeli és el is majszoltuk a kollégákkal (ismét szép számban képviselte magát a cég) a friss pogácsát és a szörpöt, amit köszönünk szépen, nekem speciel nagyon jól esett a közbeiktatott kerülő miatt és a szervezésben se volt gond.

Rinyák jönnek, egyéni véleménnyel fűszerezve, szóval innen csak erős idegzetűeknek!

Azonban azt, hadd mondjam el, hogy útban a helyszín felé az egyik szemem sírt a másik meg nevetett. Azért nevetett, mert iszonyat számban találkoztam bringásokkal és ez jó érzéssel töltött el, viszont azért sírt, mert a sokan csak azért vették elő a kerót, mert ingyen reggeli volt (oké-oké, de legalább elővették). Azért örülök, hogy lassan kezd divatba jönni a bringázás, de nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy nálunk a kerékpárosok megnövekedett létszámát nem a környezettudatossággal és az egészséges életmóddal magyarázhatjuk, hanem a benzin és a tömegközlekedés árának iszonyatos növekedésével, miközben a bérek (és itt nem a parlamentben ülők bérére gondolok) vagy stagnálnak már egy jó ideje, vagy csökkennek (éljen a 16%-os adórendszer, mindenki jól jár vele, ahogy Nagy Anna kormányszóvivő mondta (videó), hehehehe).

A másik nyűgöm és most lehet telhetetlennek fogok tűnni az, hogy miért nem lehet Debrecenben is kakaóscsiga?! A kérdésem elsősorban nem a debreceni MK-nak, hanem az MK headquarters-nek szólna. Mert ugye lehet, hogy a debreceni MK-nak nem futja rá. De akkor miért nem lehet kiegészíteni a központból?! Vagy ennyire a fővárosra kell koncentrálni, (igaz ott látványosabban lehet tevékenykedni, több média megjelenés miegymás) hogy erre már nem telik?! Nem értem én ezt (tényleg nem), de tuti lesz valaki, aki megmagyarázza. Bár a probléma, ha tényleg az a probléma, amire gondolok, nem új keletű (hozzáteszem, hogy nem minden szavával értek egyet, nagyon sok nem bunkó pesti ismerősöm van, de a vízfejű kezdetű sorral tudok azonosulni)!

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr694867133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phz 2011.04.19. 09:53:18

Szgeden sem volt kakaóscsiga... http://www.facebook.com/photo.php?fbid=209820645702425&set=o.160451724014318&type=1

gry 2011.04.19. 21:11:34

A csiga „Budapest országban” is a szponzoroktól volt, ott se telik igazán a költségvetésből. Itt fontos volt, hogy minél több tekerőnek jusson az ellátásból. A klub amennyire tudja kiegészíti a kaszát, de ez alapvetően a területi szervezeti tagság arányában történik, itt pedig nem túl sok a tag. A pogikat nagyobb részt korábbról összespórolt adományok fedezik. Köszönet érte azoknak, akik a MK tagdíjat fizetnek, és akik olykor feltűnően nagy összegeket is bedobnak az átlátszó dobozkába! Esetleges helyi szponzorokkal nehéz megtalálni az önzetlen segítség és a fizetett reklám egyensúlyát. Kicsit mindig necces a szponzorok pénzétől függővé tenni egy civil aktivitást. Így meg, hogy a felügyelet leszedeti velünk még a saját molinónkat is, nem sok viszonzást lehet ígérni mondjuk egy nagylelkű péknek aki 200+ csigát odaterel reggel. A BaM! kampány eléggé ki van hegyezve pénzügyileg. Ami forrást összesepernek rá központilag az elmegy a szekér húzására, tolni még kell rajta.

Ismeretlen_92050 2011.04.19. 22:30:24

Na ilyenkor jönne az, hogy ha lenne kommunikáció és/vagy jó kapcsolat a városházán, akkor tuti nem szednék le a molinókat... és ne haragudjatok, konkrétan leszarom ki milyen személyes sérelem ért, vagy kit hányszor rúgtak ki onnan hasonló ügyben. Be kell menni, 101-edszer is, max ha kirúgnak független médiának kell szólni...

gry 2011.04.20. 10:14:18

Arra már nincs időnk meg energiánk, hogy a városházán udvaroljunk. Ilyenkor az jönne, hogy jelentkezel aktivistának és a meglévő jó kapcsolatot kihasználva, rászánod az idődet és végigjárod az procedúrákat a városházán. A kommunikáció ott véget ér, amikor az előírásoknak megfelelő papírokat kell generálni, és az ügyfélfogadáson csücsülni munkaidőben. Ki természetesen nem rúgnak, csak az összes aktivizmusra szánható ideje megy rá egy embernek, pedig arra elengedhetetlen szükség volna a rendezvény megvalósításánál. Neked volna kedved segíteni hasonló ügyekben?

Ismeretlen_92050 2011.04.20. 10:24:31

Csak idézni tudom magam: "Még csak annyit, hogy simán mondhatja bárki, hogy könnyen ugatok és menjek csináljam jobban, ha ilyen nagy a pofám. Jogos(!!!) és mivel nem megyek, ezért több ilyen jellegű bejegyzés sem lesz." lsd. köv. bejegyzés! Még egy uccsó, de tényleg úccsó megjegyzés: a civil munka része a seggnyalás, elnézést a szóért. Enélkül nincs adomány, nincs támogatás döntéshozói körökből. Ez van, e nélkül marad a molinó leszedés! De nem hiszem, hogy olyan fárasztó lenne feladni Kósának egy levelet, hogy szeretettel meghívjuk Önt vagy képviselőjét erre a rendezvényre...

gry 2011.04.20. 19:56:54

Nem szabad döntés hozók seggét nyalni, azért hogy egy választói érdekcsoport érekeit figyelembe vegyék. Meg kell nekik mutatni, hogy jelentős ez az érdekcsoport és el kell mondani mit szeretnének. Amennyire lehet nyomást gyakorolni. Tolmácsolni, hogy választóik mit várnak tőlük. Biztos, hogy sokat lendíthet egy ügyön egy kis udvarlás! Megítélésem szerint egy civil mozgalom csak úgy lehet hiteles, ha nem paktál le olyanokkal, akikkel kicsit is ütköznek az érdekei. Az udvarlás meg a lepaktálás között pedig nagyon halvány a választó vonal. Termett már adomány seggnyalás nélkül! A debreceni bringások egy elfogadhatóan megszervezett programért, egy közösségi élményért vagy egy filléres ajándékért szívesen nyúlnak a zsebükbe pár érmét. Ők nem döntéshozók az igaz, de nem is zárják el a pénzcsapot ha szóba kerül a bringás fejlesztések döcögése. Amúgy meg legyen csak nagy a pofád, legalább szóba kerül az is ami amúgy nem kerülne. Aztán hátha valaki elolvassa és segít tolni a szekeret. Vagy röhög egy jót! :D
süti beállítások módosítása