"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Alcor Splash aktivitásmérő karpánt

2017. március 09. - korcs75

Hát hol is kezdjem... kb. ott hogy ha nem lett volna ingyen, akkor magamtól sose vettem volna meg?! Igazából ezt a végére kellett volna írnom, de hát rendhagyó aktivitásmérő karpánthoz, rendhagyó post jár. Kezdjük ott, hogy bár a kapott aktivitásmérő ingyen volt, de cserébe a kijelző 2-3 fokkal el volt dőlve (direkt???) és kb. a kiosztott aktivitás mérők felénél ugyanez volt a helyzet. Gondolom az összeszerelésnél hibáztak és az óratokba kicsit elfordulva szerelték be a kijelzőt? Na most, ha én a cég (Alcor) helyében lennék, akkor se adnám ki a kezem közül, ha nagyon akciós áron, nagyobb mennyiségben adnám tovább, mert ez elég szánalmas képet fest az egész cégről és a termékeiről.

alcor_splash_aktivitasmero_karpant.jpg

Na de lássuk az Alcor Splash aktivitásmérőt, ami árban 15Eft körül mozog, így be is lehet lőni, hogy mit is várnánk tőle, pl. a Xiaomi MiBand 2 höz képest, ami jó egy 5Eft-tal olcsóbb. Sajnos még funkcióban se hozza a MiBand 2-t, nemhogy árban és minőségben. A pulzusmérő és a lépésszámláló alap egy ilyen karpántban, ezt hozza is, az alvásfigyelő funkció is elérhető, viszont intelligens ébresztés funkció nincs (Miért?). Van ugyan 2 beállítható ébresztés (nem értem miért csak kettő), de ha már úgyis figyeli az alvás ciklusokat, akkor nem értem miért hagyták ki ezt a funkciót? A készenléti idő akár 7 nap is lehet, de hol van ez a MiBand 20 napjához?! A telefonhoz csatlakozás egy rémálom, a hozzá tartozó applikáció 2.2 csillagott kapott a google play-ben, ami azért sokat elmond. Ami nálam működik (android 6.0)  a hívásjelzés (rezgéssel és a hívó fél vagy szám kiírásával) és az sms jelezés, ami viszont nem működött, bár elvileg tudja, az az appok üzeneteinek jelzése (facebook, gmail twitter, stb...), igaz IOS-en állítólag ez megy. Az érintőgomb és vezérlés iszonyat döcögős, nem mindig érzékeli a hosszan tartott érintést funkciók váltás közben. 

A TPU karpánt alvás közben nálam 2 nap után félig lejött a készülékről, ami nem túl nagy stabilitást mutat. Bevallom egyedül, amire használni tudom az az, hogy bringázás közben bejövő hívásnál hamarabb észreveszem ha kezemen rezeg a karpánt, mint a zsebemben a telefonom, de ha jót akarsz inkább vegyél olcsóbban egy MiBand 2-t és messziről kerüld el az Alcor Splash-t.

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr8312324437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vulgarian · http://vulgarian.blog.hu 2017.07.12. 09:12:31

Én is nemrég kaptam ajándékba egy ilyet. nekem külsőre tetszik, viszont a szilikon szíj nem tűnik tartósnak (úgy látom, h hamarosan ki fog belőle esni az óra) és nem is láttam, hogy lehetne venni hozzá. Utána hiába jó lesz még az óra, gyakorlatilag használhatatlan lesz. Utána veszek egy Xiaomit, ahhoz lehet venni szíjat is.
Az Alcor alkalmazása bár 2*-ot kapott, nálam( Xiaomi redmi note 4) működik. A pulzusmérő viszont hiteltelen, ami rá is van írva a termék dobozában található használati utasításba.
A termék vízállóként van marketingelve, de a gyártó nem ajánlja zuhanyzásra, fürdés előtt tessenek levenni, mert gyatya lesz neki.
süti beállítások módosítása