"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Knog Oi Luxe - luxus a kormányon

2019. február 13. - korcs75

Kötelező tartozék, mindenki utálja, ha használod tuti az ellenkező hatást éri el... Na mi ez? Persze, hogy a csengő. Bár a csengők méretben és hangban különböztek, de valljuk be, kinézetben ugyanarra a sémára épültek. Aztán jött a Knog és megcsinálta azt, amit senki se gondolt volna, újraalkotta a csengő kinézetét. Ez az új forma igencsak tetszetősre sikerült, de itthon nem igazán terjedt el, gondolom főleg az ára, körülbelül 5000Ft, miatt. 

Érdekes ez az ár kérdés. Mennyit hajlandó kiadni az ember egy csengőért? Na és egy luxus csengőért? Wtf, luxus csengő?! Írtam már korábban a Spurcycle közel 20Eft-os, luxus csengőjéről és ha ez nem luxus, akkor mi az?!. Arról is volt már szó, hogy mind a Knog Oi-nak, mind a Spurcycle csengőjének van kínai (és itt most tényleg szarabb minőségű) koppintása. Akkor, mit lehet erről még írni?!  Nos, a Knog elirigyelte a Spur sikerét, a luxus bringák szegmensben és megalkotta az Oi luxus verzióját, Knog Oi Luxe Edition néven. Ebből sikerült beszerezni egy példányt.
img_20190213_101111_2.jpg

Kezdjük az árával. A Luxe Edition-t, közel 10EFt-ért adják... Oké, most, hogy átestünk az első sokkon, nézzük meg közelebbről. Mi a tököm kerül ebbe 10Eft-ba?!  Az már első pillantásra feltűnik, hogy az eredeti Oi műanyag elemeinek itt nyom sincs, fémre cserélték. A másik feltűnő különbség az eredeti "fül" lecserélése a Spurcycle által használt verzióra. Mindez cuki dobozba csomagolva, ezüst feliratokkal. Elmondhatom, hogy első blikkre, a külső megjelenés nagyon sukár!  Na de mit rejt a doboz?

img_20190213_101207_2.jpg

A dobozban találunk egy öntapadós, recés betétet/szűkítőt/elfordulás gátlót, külön csomagolva egy felszereléshez szükséges imbusz kulccsal, egy nagyobb szűkítőt, mivel ez a verzió (Large) 23.8mm-31.8mm átmérőjű kormányokhoz használható (létezik Small verzió is 22.2mm-es kormányokhoz). Végül találunk még benne egy használati útmutatót a felszereléshez (for dummies).

Kibontva tényleg megvan a luxus érzés. Az egész kinézetéről süt, hogy nem egy olcsó darab, főleg akkor, ha mellé rakjuk az Oi kínai változatát:

img_20190213_101541.jpg

 Bőr belső, rozsdamentes fém, sárgaréz betét (és most nem a kínai verzióról beszélek hehehe). Felszerelve is hozza a luxus "életérzést".

img_20190213_102301.jpg

img_20190213_102252.jpg

img_20190213_102330.jpg

A végére egy kérdés maradt, megér e egy csengő 10Eft-ot?! Bevallom, ha nem kaptam volna, magamnak nem vettem volna ilyet. Miért?! Mert nekem, az ára, már túl van egy ingerküszöbön, de egy titán vázas luxus bringára, én is ilyet szerelnék az tuti. Kérdés még, hogy mennyivel jobb, mint a sima Oi? Funkcióban semmivel, de jóval szebb, ami max akkor bukik ki, ha az ember tüzetesebben megvizsgálja.

Egy tuti, ha valaha csilliomos leszek (kb.soha), minden bringámon ilyen lesz, főleg azért, mert isteni a hangja:

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr2314582106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása