"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Triban RC500 kerékpáros cipő

2020. március 09. - korcs75

Bevallom, én alapvetően montis beállítottságú voltam, egészen, addig, amíg be nem szippantott ez a gravel, bickepacking őrület. Amikor megvettem a cube-ot, (ami ugyan egy cyclocross bringa) eleve "klasszikus" gravel felhasználásra vettem (akkoriban baromira túlárazott volt az a pár gravel bringa, ami kapható volt), vagyis országút + egy kis laza terep, döngölt földút vagy murva. Így természetes volt, hogy a Cube-ra is SPD pedál került fel (mondjuk érdekes is lenne egy SPD-SL pedállal), vagyis sok változás nem történt ezen a téren.

A cipő, amit használtam hozzá egy első generációs Northwave Outcross volt, ami baromi ideális gravel cipő lenne még most is, ha.... nem kezdett volna el a tépőzár elfáradni, ha az spd csatlakozásnál a vízzáró réteg, ami egy fólia, 2 hónap után nem vált volna el a "fantasztikus" ragasztásnak köszönhetően és ha nem csúszkálna a nyelve össze-vissza az első pillanattól fogva. De.... ettől függetlenül nem mondom, hogy ne vedd ezt a típust, de ha már ilyen lépőben gondolkodol, akkor egyszerűen a 2. generációs Plus verziót vegyed, mert lehet drágább, de ennél a cipőnél kell az a boa rendszer és az új verzióban már előd hibáit is kiküszöbölték (akciósan, a lenti Knit-es site-on kifogható). A tépőzár fáradás és mert bumszli lábam van (plusz iszonyat akciós volt a linken) magam is erősen elgondolkodtam egy fűzős(!!!) Outcross Knit 2 verzión.

Igen, jól olvasod, a jó öreg fűző... nem csatos, nem boa-s, hanem a lábfej formájához legjobban idomulni tudó fűző, ami az én széles lábfejemhez ideális lenne a maga hátrányaival is. Bármilyen meglepő, de a Speci S-Works-ből is létezik fűzős változat S-Works Sub6 néven, a GIRO-nál pedig virágkorukat élik az ilyen cipők és nem csak a nosztalgia jegyében (pl. Giro Privateer Lace). 

Egy kb. fél óra netes nyálcsorgatás után a google is úgy gondolta, hogy már elég sok bringás cipőre kerestem rá, ahhoz, hogy ő is elkezdhessen ilyen típusú reklámokkal bombázni és ekkor jött szembe egy Decathlon-os reklám, a Triban széria RC500-as cipőjével. Wow... nem is tudtam, hogy ilyen van a Deca kínálatában ...wow... csak ennyibe kerül ...wow... az anyósom azt mondja, hogy meglep vele?! 

Az csak külön hab volt a tortán, hogy a Cube-val tökéletesen megegyező színöszzeállításban is kapható a cipő,  így miután elolvastam a "hogyan született meg" marketing anyagot (igen, ilyen is van), lecsaptam egy példányra (Köszi Anyuka!).

A cipő doboz nélkül érkezett, amit nem bántam, viszont amit már jobban, hogy stopli nélkül is. Sebaj volt otthon egy pár alig használt, így fel is csavaroztam rá.

img_20200308_083716.jpg

Első blikkre a cipő nagyon rendben volt, bár a cipő nyelve elég félbehagyottnak tűnt, mintha valaki kisollóval bevagdosta volna és elfelejtette összevarrni, 

img_20200308_083730.jpg

viszont a kialakításnak (a bevágásoknak) köszönhetően nem csúszkál, nem nyom járás közben sem, vagyis iszonyat funkcionális... na és itt kezdtem elhinni a marketing dumát, hogy ezt a cipőt azoknak a bringásokra tervezték, akik bár országúton tekernek, nem a számokra hajtanak, van idejük időközönként meg-megállva megcsodálni a tájat, meginni egy jó kávét/sört, megnézni egy-két különlegesebb épületet, lőni egy-két fotót.

"design a shoe that is effective when pedalling as well as comfortable when walking during breaks" 

img_20200308_083802.jpg

A talp kialakítása is ezt a célt szolgálja, hiszen kellőképpen merev a tekeréshez , viszont gyalogolni is lehet benne, bár természetesen nem ez utóbbi az elsődleges cél. A cipőfűző leszorító külön pirospont, hiszen ezzel  rögtön kiküszöbölték a cipőfűző egyik hátrányát, hogy kilógó részt bekaphassa a lánc, ha véletlenül kifűződne. 

img_20200308_083942.jpg

A cipő szellőzése is elég jó (bár majd nyáron is kíváncsi leszek, mennyire) és extra fényvisszaverő elemekkel is megpakoltak kellő mértékben, amiért szintén jár a pacsi. Aki nem bízik kellőképpen a fűzőben az a RC520-as változatot válassza, mivel arra egy extra, csatos rendszer került fel és a felső része se 100.00% poliuretán, hanem valódi bőr. Ennek viszont ára van, vagyis 7000Ft-tal hosszabb, mint az alap RC500-as változat.

Jelenleg az 500-asnak az ára 14990Ft, ami ár érték arányban verhetetlen, ha fűzős, nem versenyzésre kiélezett cipőt keresel. Ha ráadásul széles lábfejed van, akkor a lábfejed külön értékelni fogja a fűző nyújtotta extra "szabadságot". 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr2615511782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása