"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Q5 - a kínai csodalámpa

2020. október 12. - korcs75

Az egész úgy indult, hogy elhatároztam, hogy rakok a bringára egy "óccó, kici" kínai dashcam-et, egyrészt, hogy magamat védjem, másrészt indízani akartam egy youtube csatornát, dashcam_cyclist vagy valami hasonló néven. A cél az lett volna, hogy megmutassam, hogy napi szinten milyen "bravúros","a KRESZ-t betartó" emberekkel találkozom a nem bringások körében IS (természetesen arc és rendszámtábla kitakarásával),ezzel pici bepillantást engedve a másik oldal életébe. Na a lényeg, hogy kamera még sehol, lehet nem is lesz, viszont egy 20%-os kupon befittyent bangood-ra, mivel nem kicsit bénáztak az ottani arcok a rendelésemmel.  

Mivel főleg bringás cuccokat nézegetek bangood-on is, ezért legtöbbször, az ilyen jellegű termékeket tolja az arcomba a felület. Ezek között volt a Q5 Smart Tail light (okos hátsó lámpa) is. Na jóóóóó katt rá, nézzük meg mit tud. Okos, höhöhöhö... usb-ről tölthető höhöhöhö... az itthon egy ilyen cucc ára 20-40Eft egy nevesebb gyártótól, ott meg 8000 meg apró. Éppen a lélektani határon, amennyiért egy ilyen kínai cuccot megvennél (de inkább nem), viszont ott a 20%-os kupon és több, mint 20 értékelés után is 5 csillagos értékelés... Na jó, nézzük a leírást... hé ez nem is olyan rossz... meg is rendelem, max lesz egy post, hogy ilyet soha ne vegyél.

q5_1.jpg

Aztán 2 hét után megjött az ANTUSI Q5 névre hallgató okos lámpa és meglepődve tapasztaltam, hogy külső megjelenésben egy minőségi cucc. Alu ház, alu gomb, alu nyeregpálca rögzítő, szilikon betéttel, hogy ne karcolja össze a nyeregpálcád... wow. 

q5_3.jpg

Felszerelés pofon egyszerű: vagy a nyeregpálcára rakod vagy a nyeregcsőre a hozzá adott kétféle tartóval. Én a nyeregpálcás verziót választottam és jöhetett is az okos funkciók tesztelése. Az okos funkciók igazán két érzékelőre épülnek, egy gyorsulásmérőre és egy fényérzékelőre, szó sincs telefonnal összeköthetőségről a két érzékelő szabályoz mindent... és hogy mi mindent? Az alábbi táblázat összefoglalja:

q5_7.jpg

Bizony-bizony, van itt tényleg hasznos funkció dögivel... automata bekapcsolás, kikapcsolás a fényviszonyoknak megfelelően, ha megállsz, 30mp múlva automatikusan kikapcsol, ha fékezel, akkor féklámpaként is működik. Oké-oké inkább nevezhető automatának, mint okosnak, de az egészben az a csodálatos, hogy az összes beépített funkciót, tényleg megbízhatóan tudja. 400mAh-s aksival elvileg 3 hónapot bír standby üzemmódban, de a fórumokon, napi használatra több, mint egy hetet írnak. Vagyis benyomod a lámpát, mondjuk villogó üzemmódban a hét elején, az elvan mint a befőtt: ha sötétben mész automatikusan felkapcsol, ha fékezel féklámpaként funkcionál, ha lerakod a bringát kikapcsol és standby üzemmódba kapcsol. Cserébe, ha eljön a hétvége, akkor felrakod a töltőre és ennyi. Nem kell ki-be kapcsolgatni és nem hagyod véletlenül se bekapcsolva (ahogy én szoktam állandóan, főleg munkahelyen). 

A lámpa több márka égisze alatt is fut: Rockbros, ANTUSI, XLite100, LAOPAO...egyedüli ami közös az, hogy a névben megmaradt a Q5 típusjelölés mindenhol. Pl. itt egy egész jó kicsomagolós review LAOPAO néven:

Mivel az egész cucc csak 55gramm és tényleg jól néz ki, ezért ideális lehet pl. az ember vitrinbringájára is fixen felrakni. Nálam pl. mindig probléma volt, hogy otthon hagyom a lámpákat, ha országúton tekerek ezekben az átmeneti időszakokban, amikor verőfényes napsütésben indulok, de töksötétben érek haza. Mint tudjuk, csak jobban néz ki a bringa lámpa nélkül (hülye sznob vagyok, tudom), ezért eddig sose hagytam rajta fixen. De pl., ha megnézed a promóciós anyagokban szereplő trek-et, azt kell mondjam, hogy ez a cucc még azon se néz ki szarul:

trek_q5.jpg

Összességben megéri? Meg! Itthon egy alap usb-vel tölthető hátsó lámpa, ami alu házas és vízálló (mondtam már, hogy vízálló?) és semmi extrát nem tud, úgy 10Eft-nál kezd. Ez a lámpa, ahogy már írtam, köszönhetően a magyar gazdasági tündérmesének, most úgy 8000Ft-9000Ft környékén mozog (árfolyamtól függóen), úgyhogy, bár nem a "kínai, nagyon olcsó" kategória, de mindenképpen jó vétel, hiszen verhetetetlen áron egy minőségi terméket kapsz cserébe, "okos" funkciókkal.

(Halkan megjegyzem, ha ügyes vagy és rákeresel (ANTUSI Q5) google-ben, van egy magyar bolt is, ahol kapható kb ugyanezen az áron.)

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr1516235814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása