"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Abus Quin

2023. február 27. - korcs75

Abus Quin... Nem, ez nem egy Harley Quinn-es színekre festette bukósisak, vagy lakat az Abus-tól, hanem  egy bukóba épített szenzorokat tartalmazó kütyü, de lássuk mit ír mag az Abus erről a cuccról: 

"Az ABUS Quin bukósisakok Quin Sensorral, egy teljesen integrált multi-szenzoros chippel vannak felszerelve, amely a modern elvárásoknak megfelelő biztonsági feltételeket nyújt.... Az ABUS bukósisakjára szerelt Quin Sensor szabadalmaztatott eszköz. Szenzorokat tartalmaz, amelyek célja a kerékpáros ütközések  (balesetek) során általában fellépő erők mérése. Működése során megméri és értelmezi ezen erők egyedi jellemzőit. Miután a szenzor lehetséges ütközést észlelt, kommunikál az okostelefonjával, hogy annak adatkapcsolatát használva riasztást küldjön, és értesítse a megjelölt vészhelyzeti kontaktokat."

Vagyis egy olyan kütyü, ami a telefonodra telepített alkalmazás segítségével jelez egy általad megadott kontakt személynek, hogy hol vagy, ha buktál egy hatalmasat, vagy elütöttek. Na az ilyen kütyük, a tipikusan olyanok, amiket sose szeretnél, hogy használni kelljen, de ha mégis, akkor viszont életet menthet, főleg ha nagyrészt egyedül szoktál tekerni, ahogy én.

87308_aventor_quin_polar_white_rear_abus_640.png

Az a zöld, kis integrált lapkára szerelt kütyü a Quin (kép: abus.com)

"A Quin Sensort úgy alakították ki, hogy segítséget nyújtson akkor, amikor leginkább szüksége van rá. Két különálló protokollal rendelkezik, amelyek segítséghívást indíthatnak okostelefonjáról. A kijelölt kontaktok így szükség esetén értesíthetik a sürgősségi ellátást. 

Ha a Quin Sensor olyan erőket észlel, amelyek esetlegesen segítséget igénylő balesetre utalnak: Automatikusan elindul a vészhelyzeti visszaszámlálás, az érzékelő LED-je pedig gyors ütemben, pirosan villog. Ha nem állítja le manuálisan, a visszaszámlálás lejártával értesítést küld a kijelölt vészhelyzeti kontakt(ok)nak.

Ha a Quin Sensor olyan erőket észlel, amelyek kisebb, a vészhelyzeti kontakt(ok) értesítését nem igénylő ütközésre utalhatnak: Az alkalmazás rögzíti az ütközést, így jobb rálátást nyújt a sisak állapotára, és segít megalapozottabb döntéseket hozni annak életciklusáról és cseréjéről."

Maga ez a kütyü önállóan is kapható és a Quin ready bukósisakokba lehet beletenni.


kép: abus.com

Ez főleg az újabb típusú Abus bukókra igaz, vagy már eleve ezzel szerelve vehetsz bukókat az Abus kínálatából. Egyébként jobban megéri, ha eleve ezzel veszed, mert így kb egy 10-essel dobja meg az árat, viszont önállóan a kütyüt dupla ennyiért, úgy egy 20-as körül tudod beszerezni.

Én egy Abus Aventor-ban használom és hála égnek még egyszer se jelzett be... és nagyon remélem, hogy ez így is marad. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr1018059326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása