"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

SKS Rracebalade Pro XL sárvédő

2017. február 05. - korcs75

Két problémám volt sárvédő téren. Az egyik, hogy csúszópapucsos a vázam, így a hagyományos fix pálcás sárvédők nem igen jöhettek szóba. A másik, hogy 32-es gummákat használok városban, így valami olyasmi kellett, ami erre a méretre is megfelel. Itt jött képbe a SKS Rracebalade Pro XL, ami viszonylag új az SKS termékpalettáján. Egy gyorsrögzítésű sárvédőről beszélünk, országúti és cyclocross kerékpárokhoz, mégpedig 25-32 mm-es köpenyekhez optimalizálva (magyarul szélesebb, mint az originál verzió).

sks-raceblade-pro-xl-sarvedo-szett.jpg

Hála istennek ezen is megtalálhatóak a gyári laffantyúk (sárvédő toldalékok) így baromi jól takar és a berezonálásán is sikerült javítani, legalábbis a régebbi modellhez képest. Ha jól beállítod, nincs meg a bukkanónál az a tipikus "beleér a kerékbe" fíling. Természetesen a hátránya és előnye is ugyanaz, hogy pillanatok alatt lekaphatja bárki, így mivel én a rohangálósomon használom, odafogattam pluszba egy-egy gyorskötözővel, hogy ne legyen már olyan egyszerű leszedni (defekt esetén nyissz multitool-lal és javítás után megy rá a köv gyorskötöző). 

raceblade.jpg

Beállítása egyszerű és nagyszerű, mindössze egy imbuszkulcs kell hozzá, ami a gyári csomag, természetesen tartalmaz. Én pluszban faragtam egy régi sárvédőből, előre és a nyeregcső közé, két plusz kiegészítőt, hogy még jobban takarjon, de valljuk be ez csak az én hülyeségem, mivel ezeket nem munkábajárós bringákra tervezték, hanem hiper-szuper, sárvédőszem nélküli, karbon csodákhoz. Sajnos az ára is ennek megfelelő.

raceblade2.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr8212184540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása