"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Schwinn vs. Schwinn-Csepel

2008. július 16. - korcs75

Nem fikázni akarom a magyar bicikli gyártást , csak egyszerűen nem igazán értem meg. Példaértékű ugyan a Magellan és Gepida előretörése XC kategóriában, ami kár tagadni, az egyik legdinamikusabban fejlődő és legnépszerűbb kerékpárverseny ág Magyarországon. A Magellan ebben a kategóriában a Magellan Pyxis Team-mel, míg a Gepida a Gepida Asgard Team-mel képviseli magát. Aki kicsit is járatos montis körökben, az tudja, hogy Pyxis Team az egyik legjobb ár-érték arányú, komplett XC versenygép a piacon a maga 600EFt alatti árával, Shimano XTR-rel szerelve. A Gepida ugyanezt tudja carbon vázzal megspékelve cirka 50EFt-ért drágábban. Csak így tovább!

Magellan Pyxis Team:

Gepida Asgard Team:

Na de nézzük a Schwinn-Csepel csúcs gépét: Schwinn-Csepel Adrenalin XT... 250Eft-os árával, full XT cuccaival meggondolandó lenne, ha nem nézném magát az egész montit, ugyanis a vázból kitűnik, hogy ez bizony egy hobbi monti. Lehet nekem van csak olyan elképzelésem, hogy azért minden bizonyos nagyság feletti bringagyártó cég, még ha csak mutiba is, de rendelkezzen már egy valamire való XC és országúti géppel.

Schwinn-Csepel Adrenalin XT:

Az nemzetközileg kicsit jobb a helyzet Schwinn-ék háza táján ha valaki XC gépet szeretne. A csúcs merevfarú Schwinn Moab Disc már sokkal inkább alkalmasabb versenyzésre, mondjuk a SRAM váltó - Shimano hajtás keverése nem mindig szerencsés, de azért lássuk be az Adrenalin-nál használhatóbb.

Schwinn Moad Disc:

De nézzük az országútiak terén mi a helyzet Schwinn-éknél... itthon megint lehangoló a helyzet, hiszen a csúcs gép a Schwinn-Csepel Tour a maga cirka 65EFt-os árával, olcsónak ugyan olcsó, de versenygépnek nem igazán nevezhető.

Schwinn-Csepel Tour:

A nemzetközi porondon már mása leányzó fekvése. Egy full carbon, SRAM Force-szal szerelt igazi versenygépet találunk az outi gépek csúcsán, a Schwinn Peloton LTD-t!

Schwinn Peloton LTD:

Különben igazán azt se értem, hogy a Schwinn-Csepel kínálatában lévő egyetlen, a mostanában nagyon felkapott cruiser kategóriába tartozó kerékpárja mellett, miért nem lehet forgalmazni a Schwinn teljes cruiser palettáját.

1 db. Schwinn-Csepel Cruiser itthon:

Egy a sok közül nemzetközi porondon, Schwinn SS Sport:

Jó-jó, nem látok bele az anyagi és gyártási háttérbe... abba se nagyon, hogy Schwinn és a Schwinn-Csepel milyen kapcsolatban áll (bár a Schwinn név átvétele feltételezi, hogy elég szoros). Meg tudom: két cég... az egyik magyar, a másik meg nemzetközi (főleg USA). Leszólni se akarom a magyar oldalt, mert vannak jó, alap gépeik. De, ha már van kapcsolat, akkor forgalmazás terén, a nagyobb testvér olyan gépeit, aminek nincs magyar megfelelője, miért nem lehet piacra dobni itthon?! Elvégre is Schwinn mindkettő... legalábbis a név és a logo ezt mutatja!

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr424866469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_85383 2008.07.17. 09:49:56

Kihagytál egy nagyon lényeges modellt, ami nem kicsit versenyképes az ár/érték arányával: http://www.author-hungary.com/main.php?page=bike&tipus=1&bike_id=435&mod=tip&ev=2008 Monocoque carbon, R7 villa, elöl-hátul SRAM, fehér Stroker fékek, FSA hajtás, EASTON kiegészítők, 375e-s árcédula. Ennél hova tovább?:) Erősen gondolkodok rajta, hogy eladom az enyémet kompletten és beruházok egy ilyenre.

Ismeretlen_85383 2008.07.17. 09:52:14

A Schwinn Adrenalin váza pedig masszívan dirt-re hajaz inkább. De semmiképp nem mondanám xc gépnek. Igen rosszul esne, ha egy ilyennel kellene letekerni 50-70 km-t:)

Ismeretlen_91989 2008.07.17. 12:06:17

Árban tényleg ott van, de az nem magyar...

rafay jános · http://amargo.hu 2009.03.02. 23:28:20

A Schwinn-Csepel és a Schwinn mára már 2 külömböző dolog, de ez nem azt jelenti hogy jobb vagy rosszabb. A Schwinn Csepel önnállóan fejleszt és gyárt szerintem jó úton haladnak.

Ismeretlen_92050 2009.03.03. 10:26:07

Jaja, megkövetem... hallottam én is, hogy pl. DH irányban is kacsingat a magyar cég. Mondjuk ennek az apropója a sajnálatos gyöngyösi tesztbringa lopás volt...
süti beállítások módosítása