"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Zenehallgatás bringázás közben

2008. november 25. - korcs75

Ez az a téma, amiben megoszlik a vélemény. Szabad e zenét hallgatni bringázás közben?! Szerintem simán!

Ugye jönnek az ellenvélemények, hogy, ha zenét hallgatsz, akkor nem hallod a forgalom zaját és ez ilyen, meg olyan veszélyes. De könyörgöm(!), ha egy autóban vagy kamionban 1000 decibellel dübörög a zene, vajon a sofőr mennyit hall a forgalomból?! Semennyit! Az nem veszélyes?! Dehogynem! De, hogy miért éppen a bringásokat cseszegetik ezért, hát nem nagyon értem... Jó oké, ha tekerek, nem ordít az mp3 lejátszóm és vígan hallom, ha közelít valaki, esetleg dudál vagy csenget. De az, hogy egy bringás ne hallgasson zenét megfelelő hangerőn... szerintem kib*szott nagy f*szság.

Egyébként hozzáteszem olyan nagy cég, mint a Pearl Izumi külön bringás shortot gyárt integrált mp3 lejátszóval, pedig ők azért már sejthetnek valamit a bringázásról!

Pearl Izumi MicroSensor MP3 Bib Short:
http://www.pearlizumi.com/phpThumb.php?src=http://bringabuzi.blog.hu/media/image/200811/0209_118.jpg&w=400&h=400

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr754866543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_20619 2008.11.25. 15:17:52

Ha a kamionos hallgat zenét az is veszélyes, ha Te hallgatsz az is, de mindkét esetben inkább rád veszélyes, ha találkoztok ! :-) Én évek óta bringázon, a kezdetekkor még nem voltak ilyen könnyű készülékek. A nyáron megpróbáltam útközben zenét hallgatni, nekem nem jött be. Zavart, hogy nem hallom a forgalmat, a zenére sem tudtam odafigyelni. Otthon, kényelemesen, csak a zenére figyelve, úgy igen, de bringán !?

Ismeretlen_94871 2008.11.25. 18:48:11

a kamion-dologban abszolut egyetertek, azonban tenyleg nyugodtan lehet zenet hallgatni annak, aki szeretne egy, nalam csak a jobb oldal szol, tudom, hogy igy mar nem ugyanaz a zene, magam is zenevel foglalkozom, viszont ez egy kompromisszum a masik (es ez nemcsak a forgalom miatt) nagyon fontos dolog, hogy megfelelo hangeron nem egyszer, nem ketszer hallok/latok naponta olyan embereket, akiknek fulbantalmaik lesznek, mert a metal, meg a tekno akkor jo, ha hasit en nem akarom megtanulni a ful-orr-gege fele vezeto utat a korhazban, meg kamionracs sem akarok lenni

szocsek 2008.12.13. 14:16:17

kb 2 hónapja halt meg egy 15 éves srác - egy tolató kukásautó gázolta halálra. A kukásautó automatikusan dudál hátramenetben - de a srác zenét hallgatott, amikor lelépett a járdáról... ezt vesd össze azzal, hogy a srác sebessége max 6 km/ó lehetett, a bringás alapban és kényelmesen megy minimum 20-al. Cimbora mondta, hogy "de ő figyel, amikor teker". Szerintem a srác is azt mondta az anyjának korábban, hogy nem kell izgulni, figyel ő azért az mp3 mellett!

Ismeretlen_94871 2009.02.02. 00:11:14

veszelyes, az tuti, de mondjuk ha mar pelda kell, akkor az is lehet eletveszelyes, ha valaki dinnyet eszik kessel:S nem akarok ironizalni mas halalan, nagyon sajnalom, de az egesz elet ilyen, mindenki dontse el maga, hogy hallgat e zenet menet kozben, vagy sem en az elobb leirtam, hogy halkan is lehet, felfullel is lehet reszemrol ennyi

Rigor 2010.03.19. 14:06:25

Nem mindegy azért hogy valaki az autóban a rádióból hallgatja a zenét, vagy a fülében bömböl. Ráadásul az autóban ülve nem vagy "láthatatlan" illetve "útakadály" akinek mindig figyelnie kell a forgalmat, mert rá nem figyelnek, ráadásul ami az autóval egy koccanás az bringán halál.
süti beállítások módosítása