"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Csöpi reboot

2022. december 03. - korcs75

Az egész úgy kezdődött, hogy a Gyöngyben volt egy alu Frisco a bejárat mellé kirakva és bár próbáltam magam lebeszélni róla, feltódultak bennem a szép emlékek, amit Csöpivel töltöttünk együtt. Az sem igazán segített lebeszélni magam abban, hogy nekem kell egy ilyen (megint), amikor Tamás kifejtette mennyire fasza lenne megépíteni dobfékesen, mivel a mai bringás dobfékek már tök jól fognak, az ős verziókhoz képest. Osztottam szorozgattam és hát hajrá, csapjunk bele, legyen megépítve az a dobfékes, alu vázas Frisco.  Az építést oda bíztam a srácokra, így arról nem lesz poszt. Én max. a színekbe szóltam bele (már ahol lehetett) és íme a megszületett végeredmény Csöpi 2 :

csopi2_1.jpg

csopi4.jpg

csopi5.jpg

csopi3.jpg

csopi1_2.jpg

Ami cseréve lett: komplett kerékszett, nyereg, pedálok, fékkarok. Tervben van még egy keskenyebb bmx kormány, bár tudom most a széles kormányok a menők, bármennyire is nem praktikusak városban. A dobfék miatt kapott a külsőkbe egy tannus armour defektgátló "szivacs" izét, mivel az agyváltó és a dobfék bilincs "picit" bonyolultabbá tenné a belső cserét, szóval jobb megelőzni a defektet. Ahogy látható, hátul egy 3 sebességes, dobfékes agyváltó van, markolatváltóval. A kábelezés jelenleg gyorskötöző tartja, majd arra nézni kell valami jó megoldást, sajnos a 3M ragasztós kábelvezető itt nem működött.

Egyébként rakni kéne előre egy koskormányt és rögtön kész a mini gravel vagy valami hasonló, mint az Orange Velo Neutrino-ja:

readers-rig-christopher-schmidt-velo-orange-neutrino-2-2000x1334_1.jpgKép: bikepacking.com

Visszatérve Csöpire, elég stricis lett így piros felnivel, fekete küllőkkel és ezüst dobfékes agyakkal. Lavolom. Természetesen nagy-nagy köszönet ismét a Gyöngy kerékpárboltnak és az ott dolgozóknak, hogy összehozták ezt a projektet IS és vevők az ilyen agymenésekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr2817972456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása