"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Drift stealth 2 teszt

2015. október 23. - adam.p

 ph000017.JPG Augusztusban lehetőségünk adódott tesztelni a fent említett kamerát, melyhez nagy érdeklődéssel vágtunk neki. A tesztre szerveztünk is egy kiruccanást Szilvásváradra, hogy a Szilvás marathon útvonalát érintve megmutathassuk, mit tud igazán a kamera. Mivel az előzetes várakozás során sikerült utánanézni a kamerának és több bemutatót is megtekinteni, így részben tudtuk, hogy mire számíthatunk illetve tudtuk mik voltak azok melyeket nagyon szívesen mi is megvizsgálnánk. Beülve az autóba és kézbe véve a dobozt melyben kaptuk a kamerát és az összes lehetséges kiegészítőt már lelki szemeim előtt láttam, jó lesz ez a kamera. A csomagban volt bukósisakra, fejre, vállra, bármilyen hengeres felületre való rögzítés, illetve víz alatti tok.


Vezérelhetőség

 
 Első probléma akkorütötte fel a fejét, mikor Iphone 5 készülékkel próbáltunk élőképet kicsikarni a kamerából, mivel beépített WiFivel közvetlenül lehet csatlakozni a kamerához és okostelefonnal vezérelni azt, élő kép kíséretével. A közvetlen képet csak folyamatos frissítéssel a telefonon tudtuk elérni, mely rendkívül zavaró volt, androidos telefonnal mindezek a funkciók működtek. Lehetőség van mindezek mellett a készített képek átmentésére, a telefon tárhph000786.JPGelyére, hogy aztán megoszthassuk barátainkkal a legújabb képeinket.  Az ötlet pozitív csak a mentés problémás, illetve az elmentett képeket melyek a kamerán vannak, nem tudjuk átmenteni a telefonra, csak ha telefonos távvezérléssel készítjük. Többféle kép és videó készítési módból választhatunk pl.: 1080p/30 fps videónál, fényképnél lehetőség van 3 másodpercenkénti képkészítésre mely automatikusan fut amíg le nem állítjuk. Egyébként minden képhez és videóhoz készít magának egy _thm megjelölésű profilképet vagy videót mely a telefon előnézeti képe és videójaként jelenik meg. 

 

Kiegészítők

   Megérkezve Szilvásváradra elsőként a bukósisakra applikálható kiegészítőt próbáltuk ki, mely a megszokott rögzítést alkalmazza. A kamera kialakítása miatt a különböző rögzítőkhöz a kamera lencséjét el kell forgatnunk, hogy vízszintes képet vegyen fel, ha ezt elfelejtjük, sajnos csak elfordított fejjel tudjuk megtekinteni. Számomra negatívum, hogy ha már el kell forgatnunk a lencsét, legalább lenne valami bekattanó, visszajelző, hogy tudjuk tényleg a megfelelő 45°-kal forgattuk el a lencsét és vízszintes lesz a képe. A fejpánt illetve bukósisak pánt megfelelő tartást biztosított és jól lehetett beállítani a pozíciót. Hegyről lefelé kicseréltük fejpántot és bevetettük a mellkas pánt helyett (a kamera kialakítása miatt csak így lehetséges), vállpántot. A legtöbb kameránál a „kocka” kialakítás miatt lehetséges a tényleges mellkason való rögzítés, itt viszont a hosszúkás kialakítás miatt csak a vállon valósulhatott meg mely borzalmas beállítást és felvételeket tesz lehetővé. A pontos pozícionálás szinte lehetetlen, folyamatos mozgás során elmozdul, előre/hátra bukik és remeg. Mindezek mellett egy megfelelő beállítást is csak külső személy képes elvégezni, mivel a kamerát viselő ember nem tud olyan mértékben rálátni, hogy megfelelően beállíthassa. Több beállítást is kipróbáltunk, illetve előnyös volt, hogy telefonon közben követni tudtuk mely beállítás a legmegfelelőbb, viszont ahogy útnak indultunk vagy a földet és kormányt vette a kamera vagy a viselő arcát és az utat. A víz allatti tok megfelelően teljesített bár a víz alatti képek minősége nem a legjobb. Ha szeretnénk változtatni a felvételünkön és ehhez szükséges a lencse elforgatása, akkor azt csak a tokból kivéve tudjuk megtenni.

 

tl000311.JPG tl000186.JPG

Képminőség

   A képek minősége egy ilyen árkategóriájú kamerától nagyon rotl000032.JPGssz, főleg ha világosban kell mindezt megtennie. 
Árnyékos, sötét helyen persze a klasszikus túl zajos képeket lehetett csak készíteni vele, illetve félig árnyékos, félig napos képeken az árnyékos oldal túl sötét maradt mindig. A legtöbb képet a legnagyobb rendelkezésre álló minőségben készítettük de nem hozta meg a várt eredményt. Álló helyzetben készült képnél sem sikerült normális minőségűt összehozni, illetve a menet közben készített képeknél is válogatni kell, hogy melyik lett jobb minőségű. Mozgóképnél minden lehetőséget kipróbáltam, készültek jó minőségű felvételek de gyengébbnek tartom pár hasonló árú kameránál.

Értékelés

   A Driftnek ez a belépő szintű kamerája, melynek ára túl magasra lett lőve. Előny, hogy van rajta kijelző melyek az alapbeállításokat lehet változtatni, illetve több színben világít attól függően milyen funkciót használunk éppen. Kezelhetősége nem nehéz, de lehetne egyszerűbb. Kicsi méretű illetve súlyú. Mozgókép felvételnél lehet jó felvételeket készíteni, csak időbe telik normálisan beállítani. Hátrányok szempontjából a képminőség rossz, drága a kamera, szoftveresen nem mindegy mivel használjuk, mert többször is akadt probléma a külső kezeléssel. A lencseforgatásos megoldás felesleges, kialakítás változtatásával kiküszöbölhető lehetne ez a probléma.

ph000596.JPG

ph000789.JPG

tl000056.JPG

tl000110.JPG

tl000039.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr588015007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása