"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Abus Yadd-I tartósteszt

2018. május 08. - korcs75

Lassan egy éve nyúzom az Abus Yadd-I bukósisakját és be kell vallanom, azóta, ha bringával megyek valahova, le se rohad a fejemről. Na jó, kivéve, ha montival, mert montihoz van másik. 

yaddi.jpg

Egyszerűen imádom, mivel iszonyat kényelmes és praktikus. Az enyémhez kimaradt az extra gumiszalag hátulról, de sikerült pótolni, így már tényleg széles tartományban állítható lett. Mint azt korábban írtam, itt nincs tekergetés, egy gumiszalag oldja meg a rögzítést. Elején kicsit szkeptikus voltam ezzel a rendszerrel, de majdnem egy év után elmondhatom, a rendszer tökéletesre vizsgázott. 

Mivel az általam birtokolt példány fekete, hiába az űber faszán hangzó "Forced Air Cooling Technology intelligens szellőztető rendszer", azért rendesen szedi a meleget, így ha ilyet akarsz venni, inkább javaslom, hogy a világos színekből válassz. Egyébként az az előbb emlegetett szellőzési technológia legnagyobb hátránya, bármennyire is intelligens, hogy csak menet közben hűt. Ha megállsz a forgalomban (pl piros lámpa, 35C° ), a zárt felépítés miatt  a levegő megáll a Yadd-I-ben és ha ezt egy fekete színnel megspékeled, hát... lehet az erő veled lesz, de a fejed is be fog izzadni rendesen.

Ami hátrány egyik oldalon, az előny a másikon... a zártsága miatt esőben/hóban/jégdarában/stb. igen csak jól védi a kis buksid és a sild is különösen jól jön ilyenkor. Mivel végigtoltam benne egy telet, így tapasztalatom szerint 5-10 fok alatt, azért már érdemes felvenni a "kotonsapit" (fázós fejtől függően). 

Összességben elmondhatom, hogy, ha nem fekete lenne, akkor maga lenne a tökély, még a zártsága ellenére is.  Szeretem, hogy nem kell tekergetni és simán felcuppan a fejemre. Továbbra is hiányolom az extra szivacsot (az egyik mosásban, addig a másikat használod) vagy ennek beszerzési lehetőségét a silddel együtt (neten se találtam ilyen kiegészítő csomagot). Buli lenne pl fekete bukó egy piros silddel, hogy megtörje kicsit ezt a full fekete design-t. Én pl. a két oldalára felraktam egy-egy  fényvisszaverő matricát (szárnyakat), hogy belevigyek valami kis életet:

yadd-i.JPG  

Egyébként a post apropója, hogy idén kijött ennek a sisaknak az új verziója, a Yadd-I #credition, még faszább festésekkel, így el is határoztam, hogy elpasszolom a nem használt bukóimat (így lehet megúszom, a "neked hány fejed van" szemrehányást) és beszerzek egy világosabb "silver" modellt is nyárra:

76675_yadd_i_credition_silver_edition_side_3.jpg

Aki mégiscsak bevállalja a feketét, nekik ajánlom a #credition széria black-nugat verzióját, mivel iszonyat ütős lett ez az új design:

abus-yadd-i-credition.jpgA rossz hír, hogy az új verzió olcsóbb nem, viszont drágább lett, így 27-30Eft körül lehet levadászni őket de 14Eft + postáért, e-bay-en, van egy vacsiúj  L-es silver, sérült dobozzal. Ha gyors vagy még lecsaphatsz rá. 

...a végére pedig a jó tanács: Hordjatok bukót, még, ha nem is kötelező, mert lehet, csak egyszer fog hiányozni, de akkor nagyon. A design már nem lehet akadály, mivel a gyártók is eléggé ráálltak erre a témára és már kiscsillió féle és színű bukó kapható városi bringázásra optimalizálva. Szóval bukót fel!  

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr4513899658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása