"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

WAX - kettőből nulla

2018. szeptember 04. - korcs75

Weldite TF2 Dry Wax és BikeWorkX Star Wax Dry... két wax és kettőből nulla. BikeWorkX wax kevésbé hajlamos felszedni a koszt, de cserébe kb. 100km-enként nyomhatod a láncodra (időjárástól függően, néha annyit se bír). A TF2 ugyan tovább tart, de hajlamos felszedni a dzsuvát és ha nem szeretnéd, hogy nyöszörögjön a láncod, akkor minden nagyobb tekerés előtt "kend" át. Melyiket ajánlanám városi ingázásra (amire én használnom)?! Egyiket sem. Még reménykedek Squirt-ben, szóval egyenlőre még nem adom fel.... lehet bevállalom még a Wend-et is, de egy valami tuti biztos: nem kezdek el otthon wax-ot gyártani különböző anyagok keverésével, vagyis maradok a gyári kiszereléseknél. Viszont amíg megjön a Squirt, tuti visszatérek a jó öreg láncolajhoz...  

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr2614221659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deviantRider · http://bringablog.hu 2018.09.09. 14:41:42

Én tavaly előtt elég jó kis viasz keveréket kevertem össze, ami nekem bevált. (Paraffin és paraffin olaj keveréke. Nem tudományosan mértem ki, hanem csak kb. De nagyjából 70%-30%) De ezt az arányt az idén nem sikerült teljesen olyanná kikevernem, így most nekem is 3 naponta újrawaxolás van. A régi cucc már elég koszos lett, így ezért újat készítettem. De én mindezek ellenére nem váltok vissza olajra. Kísérletezgetni sem szoktam már ezzel kapcsolatban. Pedig lehet hogy kellene. De annyira most nem foglalkoztat a dolog. Én viszont az ilyen késztermékeket nem próbáltam még. Szóval kíváncsi vagyok mire jutsz azokkal.

Egy biztos. Szerintem se az olaj se a wax nem csodaszer. Kinek mi válik be. Nagyban függ a felhasználási területtől is és persze a KM-ektől is. Én is olvasom egyes forumokon, hogy mennyi KM-ert kisajtolnak belőle így. De én is csak a saját tapasztalatomnak hiszek. :)
süti beállítások módosítása