"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Blazsó nyerte a Vértes Maratont!

2012. május 14. - korcs75

Május 12-én került megrendezésre a TakarékPont Mountainbike Challenge sorozat harmadik állomásaként, a II. Villapark Vértes Maraton. A festői környezetű Vértes hegység lankáin vezető útvonalon 320 versenyző mérte össze tudását.

 

A nyárias idő sokakat kicsábított a természetbe, a Villapark pedig kiváló infrastruktúrával várta a helyszínre érkezőket. A megmérettetésen három különböző táv - 13, 23 vagy 55 km - valamelyikén indulhattak a résztvevők. Elsőként a hosszútáv versenyzői rajtoltak el, majd negyedórás különbségekkel a közép- és rövidtáv mezőnye.

 

A legrövidebb szakasz a gyerkőcöket és a családi futam résztvevőit várta. A középtáv teljesítése némileg nagyobb kihívást jelentett a versenyzőknek, így ennek megfelelően küzdöttek a résztvevők a dobogós helyekért. Sokáig Borsos Benedek (Bringabanda SC) állt az élen, aki magabiztos előnnyel tartotta vezető pozícióját, ám egy technikai hiba miatt át kellett adnia az elsőségét. A befutóra végül Simonyi András (Bike4life), Czine Roland és Palumby Zsombor sorrend alakult ki.

 

A leghosszabb táv rajtjára várakozók között többen jelen voltak a hazai montis élet meghatározó szereplői közül, így izgalmas csatára volt kilátás. A lassú rajtot követően, az erdőbe érve, az első emelkedőn kialakult egy vezető boly - Szalontay Bence (Merida-Maraton CST), Táncos Gábor (KTM-Digitaljet), Búr Zsolt (Bringabanda SC) és Blazsó Márton (VKE-Nelson) -, akik kicsit megléptek az üldözőktől, de az ezt követő lejtős szakaszon felért rájuk a Tóth András (VKE-Nelson), Fenyvesi Péter (Bringabanda SC) és Szalay Péter (X2S Haibike Team) alkotta trió.

kép: Tirszin János


Az élen állók csatájába külső körülmény is beleszólt, ugyanis „szorgos kezek” a pálya jelöléseit módosították, így többen rossz irányba mentek. Így járt a mezőnyt vezető Blazsó is, aki komoly energiák mozgósítása árán küzdötte vissza magát az élre. A 55 km-es verseny végén a célvonalon végül Blazsó Márton (VKE-Nelson), Táncos Gábor (KTM-Digitaljet), Tóth András (VKE-Nelson) sorrendben haladtak át a legjobbak.

 

kép: Tirszin János

 

„A tavaly életre hívott maraton folytatásaként második alkalommal csábítottuk a Vértesbe a bringásokat. Az időjárás szuper volt, a hely adottságait pedig próbáltuk maximálisan kihasználni, mind a szolgáltatás, mind a terep adottságai révén. A résztvevők számát tekintve, annak ellenére, hogy több mint 300-an álltak rajthoz, van még hová fejlődnünk, de azon fogunk dolgozni, hogy a jövőben még vonzóbbá és színvonalasabbá tegyük a rendezvényünket. Továbbá sajnálatos tényként szembesültünk azzal, hogy néhány rosszindulatú személy milyen károkat tud okozni, gondolok itt a pálya jelöléseinek áthelyezésére. Azon leszünk, hogy a jövőben ilyen ne történhessen, és próbáljuk megtalálni a megfelelő megoldást. Végezetül  rendező társaim nevében is köszönöm mindenkinek a részvételt, aki megtisztelt minket a jelenlétével” – foglalta össze az első benyomásait Rónai Ferenc főszervező.

 

A Mountainbike Challenge versenysorozat névadó szponzora, a TakarékPont által a leggyorsabb 14 és 18 év közötti versenyzőnek felajánlott különdíjat Palumby Zsombor nyerte, aki így egy TakarékPont számlával, egyéves ingyenes számlavezetéssel, valamint díjmentes TaPassz mini bankkártyával gazdagodott.

 

Takarékpont Mountainbike Challenge sorozat küzdelmei június 23-án folytatódnak a MTB Pikniken, amelyre már elindult az előnevezés.

 

A II. Villapark Vértes Maraton eredményei: http://tktk.hu/data/full_eredmenylista.pdf

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr594867444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása