"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Rendőrök kétkeréken

2009. február 24. - korcs75

Általában szidják őket, de hát ők is csak emberek, meg ha nem lennének... na jó nem akarom a sejhajukat nyalni. Szóval és tettel kíváncsi lettem, hogy ugyan mivel tekernek szolgálatban a rend őrei... persze itthon semmi adat nincs róla, na de külföldön! Magam is meglepődtem, hogy olyan gyártók, mint a Cannondale vagy Trek, Fuji, Smith & Wesson konkrétan rendőrségi felhasználásra gyárt bringát!

Cannondale Enforcement:

http://www.cannondale.com/bikes/07/CUSA/large/7FS5P_wht.jpg

 Trek police bike:

http://www.jacksbikes.com/contents/media/trek%20police%202008.jpg

Fuji Police Special:
http://botach.us-dc1-edit.store.yahoo.net/I/botach_2036_121466599

Smith & Wesson Police:
http://www.mountain-bikes-now.com/swcustom.jpg

Sőt maguknak a rend őreinek létezik egy IPMBA vagyis Internation Police Mountain Bike Association nevű szervezetük (magyar kerékpáros járőrök lehet csatlakozni!). Külön webshop is létezik a www.policebikestore.com , ahol nem csak bringát, hanem mindenféle hozátartozó rendőrségi kütyü kapható, amivel felszerelheti az ember a járőrgépét.

http://www.abikestore.com/Merchant2/graphics/00000004/police-pannier.jpg De tényleg, mi a helyzet itthon? Állítólag vannak és erről be is számolt a kerékagy és az origo, de szerintem, mint sokan, én se találkoztam egyel sem. Azért kiváncsi lennék a véleményükre a hazai kerékpárközlekedésről. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr924866567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács "kettő" József törzszászlós 2009.02.25. 08:59:34

magyarországon egyáltalán vannak biciklis rendőrök? (réges régen a Balatonnál láttam párat.)
süti beállítások módosítása