"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Gumiból sárvédő

2020. március 29. - lecsa

A fennálló helyzetre tekintettel lehetőségem adódott arra, hogy az eddig elmaradt finomságokat pótoljam a kerékpáromon, jelen esetben ez a megfelelő sárvédelem.

MZ/X  - féle értelmező rendelkezések:

Sárhányó: nem egyenlő a sárvédővel, mert a sárhányó nem más, mint maga a kerék.

Sárvédő: ami megvéd téged a sártól.

 

1. Sárvédő előre

Ezt a technikát versenyző koromban használtuk, akkor amikor a Mudguardnak az ilyen funkciót ellátó sárvédői még nem léteztek. Amennyire egyszerű, annyira hatékony is: tökéletesen megvédi az arcodat, az önmagad elé hányt, majd abba nagy tempóval történő belehajtás negatív hatásaitól. Erre tökéletes gyakorlati példa volt egy-egy Szilvásvárad Maraton pályája. Mindenhol máshol nyakig sáros lettél, de az arcod, szemüveged tiszta maradt.

Súlymániásoknak is ajánlom a jelenkorban, amikor már a Mudguard elérhető innen-onnan, boltból-Kínából, mert könnyebb ez a megoldás.

Hozzávalók: egy méretre vágott belsődarab (legalább 26-os legyen), 4 darab gyorskötelegelő,olló.

m12.png

 

2. Sárvédő a dropperhez

Jó pár egri kerós cimboránál láttam a Shimano-Pro Dropper Seatpost Protector-át. Kicsi neten történő kutatást követően láttam, hogy van ennek azért több változata is és kapva kaptam az alkalmon, hogy itthoni karantén körülmények között próbáljak valamilyen alternatívát találni. Hamar elő is került a 26 MTB belső, az olló és két gyorskötegelő. A kivitelezés tetszetős, az eredmény egyszerű és hatékony.

Hozzávalók: 26-os MTB belső (ez elég széles a sárvédelemhez, valamint alul elég csak ráhúzni a nyeregcsőre, nem kell plusz rögzítés, 2 darab gyorskötegelő a nyeregpálcákon való rögzítéshez, olló.

Neten talált variációk:

d12.png

 

Saját kivitelezés:

d345.png

 

Ennek a tesztje még hátra van, de úgy gondolom, hogy működőképes lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr6515568594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása