"Tekerek ezen-azon, ezt-azt..." - minden, ami tömény bringa.

BringaBuzi™

Túra Csepel - 1 rész.

2011. május 24. - korcs75

Mi készül a szomszédban?! Kérem szépen egy öreg Túra Csepelbe lesz új élet lehelve, ugyanis Bélabá elhatározta felújítja a jó öreg Csepeljét. A felújítás a használhatóság és az egyedi igények szerint alakul, így hátra az eredeti kontrafékes agy helyett 3 sebességes agyváltó kerül. Amit használható állapotban van megmentésre kerül, de az első és hátsó agy is kuka, ahogy a teljes középrész is. Érdekes megnézni az elnyíródásokat a nem mai darabokon. Hát igen... kiszolgálták már rég az árukat. Az viszont kész csoda, hogy a körbe repedt első agy, hogyan maradt egy darabban.

Halad a munka, Bélabá újrafűzte ma hátsó kereket, a felni is visszakapta ezüst színét. A váz eredeti tervek szerint metálbordó lesz, ahogy eredetileg is volt (most kék). Köszönet a bugázott alkatrészekért a skacoknak!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bringabuzi.blog.hu/api/trackback/id/tr904867186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_100704 2011.05.25. 06:40:40

Ez a körberepedés kegyetlen dolog, és legtöbbször saját magát nyírja ki a rendszer azzal, hogy csutkára van húzva a tengely. Volt a kezemben egy Winora, aminek a magasperemes első agya volt így körberepedve - korban hozzá illő csepel kerékből bűvöltünk volna hozzá agyat, tisztítás után kiderült, hogy az is kuka, ugyanezen okból. A végén beleficcent egy Miche... :)

motyoo · http://rekumbens.blog.hu 2011.05.25. 09:35:17

Jó projekt! Én egy Csepel SR26-ot akartam teljesen rendbetenni, de beláppam, hogy nincs rá kapacitásom... De megfogott, amit írtál, hogy "a felni is visszakapta ezüst színét". Króm felni volt? Az én SR26-omon így néz ki http://rekumbens.matetelki.hu/egyeb/Csepel_SR26/IMG_0106.JPG.html - pattogzik le a króm. Ezzel mit csinálnál?... Én ezeddig úgy döntöttem, hogy hagyom így, de ha van jobb ötleted, állok elébe, köszi! :)

Ismeretlen_92050 2011.05.25. 10:11:52

Ezen a Túrán már nem krómoztak, a felni simán le volt festve ezüstre, azt meg nem olyan nehéz visszaállítani! Krómmal egy kis ciff csodákat tesz, ha csak felületi pöttyözés van, utána átkenni krómápolóval (motoros boltokban lehet kapni). Ha viszont nagyon rozsdás, akkor újrakrómozás, az meg nem két forint és olcsóbban megúszol egy új krómozott acél felnit (igen, kapható. lásd róka projekt). A krómfesték is szóba jöhet, de az sose lesz olyan mint egy tényleges krómozott felület, max közelíti.

motyoo · http://rekumbens.blog.hu 2011.05.25. 12:31:58

Á, sajna erről pattogzik le a króm... De a ciffet megpróbálom óvatosan, köszi a tippet!
süti beállítások módosítása